H Tesla αποψιλώνει 70 εκτάρια δάσους στο Gigafactory του Βερολίνου

H Tesla αποψιλώνει 70 εκτάρια δάσους στο Gigafactory του Βερολίνου

H Tesla αποψιλώνει το δάσος γύρω από το εργοστάσιο της στο Βερολίνο για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της. Αντιδράσεις από περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και τους κατοίκους.

Η Tesla ξεκίνησε την αποψίλωση ενός δάσους στην περιοχή του Gigafactory Berlin-Brandenburg στη Γερμανία, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητες στην τοποθεσία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, εκπρόσωπος της Tesla Γερμανίας επιβεβαίωσε μια αναφορά της Maerkische Onlinezeitung ότι η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά στην επέκταση των εγκαταστάσεών της για να έχει μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης στο Grünheide.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι η Tesla έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποψίλωσης περίπου 70 εκταρίων (173 στρέμματα) πευκοδάσους που είναι απαραίτητο για την επέκταση βόρεια της τοποθεσίας. Η Tesla έχει στην ιδιοκτησία της επί του παρόντος περίπου 300 εκτάρια (741 στρέμματα) γης.

Ο Joerg Steinbach, υπουργός Οικονομίας για το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, δήλωσε ικανοποιημένος που η Tesla θα προχωρήσει σε επέκταση των εγκαταστάσεών της καθώς όπως είπε «αυτό είναι ένα καλό σημάδι με την Tesla να εστιάζει στο Βρανδεμβούργο. Η χώρα μας εξελίσσεται σε έναν τόπο σύγχρονης κινητικότητας», έγραψε στο Twitter.

tesla
Η Tesla είχε δηλώσει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το εργοστάσιο στο Βερολίνο κατά περίπου 100 εκτάρια για να προσθέσει για να ενισχύσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις του εργοστασίου με τους προμηθευτές, να φτιάξει μια αποθήκη για ανταλλακτικά, έναν σιδηροδρομικό σταθμό, ένα εκπαιδευτικό κέντρο και ένα νηπιαγωγείο.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η επέκταση, δεδομένης της μέχρι τώρα εμπειρίας της Tesla με τις τοπικές αρχές και τις οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος που οδήγησαν σε μήνες γραφειοκρατικών διαξιφισμών και καθυστερήσεων του βασικού εργοστασίου.

Οι μεγάλες προσθήκες απαιτούν εγκρίσεις από τις περιβαλλοντικές αρχές και μια διαδικασία διαβούλευσης με τις κοινότητες των κατοίκων της περιοχής, ορισμένοι από τους οποίους έχουν παραπονεθεί ότι το εργοστάσιο χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες νερού και απειλεί την πανίδα.

tesla

Η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει επί του παρόντος 2.000 Tesla Model Y την εβδομάδα στο Gigafactory Berlin και στοχεύει να παράγει 5.000 μονάδες την εβδομάδα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η εταιρεία απασχολεί ήδη 7.000 εργαζομένους στο εργοτάξιο, αλλά ο αριθμός των εργαζομένων αναμένεται να αυξηθεί σε 12.000 στην επόμενη φάση. Η πλήρης παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου υπολογίζεται σε 500.000 οχήματα ετησίως.

Η Tesla κατασκευάζει επίσης ένα εργοστάσιο μπαταριών 50 GWh δίπλα στο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων του οποίου η κατασκευή έχει προχωρήσει αρκετά. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι δίνει προτεραιότητα στην κατασκευή μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες και θέλει να ενισχύσει την παραγωγή μπαταριών στο Ώστιν του Τέξας, ταχύτερα από το προγραμματισμένο λόγω της προοπτικής φορολογικών κινήτρων. Αυτή η απόφαση θα μπορούσε να καθυστερήσει το άνοιγμα της εγκατάστασης μπαταριών στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube