H Porsche θα κατασκευάζει αυτοκίνητα και εκτός Ευρώπης

H Porsche θα κατασκευάζει αυτοκίνητα και εκτός Ευρώπης

Η Porsche κάνει το πρώτο βήμα διεθνοποίησης. Η φίρμα σκέφτεται μάλιστα να ανοίξει το πρώτο της εργοστάσιο εκτός Ευρώπης, στην Ασία, στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για τον Γερμανό κατασκευαστή.

Porsche production plant

Τα πιο διάσημα εμπορικά σήματα φτιάχνουν τα μοντέλα τους αποκλειστικά εντός έδρας: Η Aston Martin, η Bentley, η Bugatti, η Ferrari, η Lamborghini και μέχρι τώρα σχεδόν και η Porsche. Και λέμε «σχεδόν» διότι οι Γερμανοί απέκλιναν ελαφρώς από αυτόν τον κανόνα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ήταν εκείνη η εποχή που η Porsche ετοίμαζε το πρώτο της SUV, την Cayenne, η οποία τελικά θα κατασκευαζόταν στην Bratislava στη Σλοβακία μαζί με τα ξαδέλφια της, Audi Q7 και VW Touareg, στο εργοστάσιο της Volkswagen.

H παραπάνω λοιπόν ήταν η μόνη εξαίρεση στην Porsche, η οποία συνεχίζει να παράγει όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητά της στη Γερμανία. Αλλά αυτό το DNA θα μπορούσε να αλλάξει όμως, καθώς ο κατασκευαστής θα σκοπεύει να ανοίξει το πρώτο εργοστάσιό του εκτός Ευρώπης.

Η Porsche φέρεται να επιβεβαίωσε τη βούλησή της να χτίσει εργοστάσιο στη Μαλαισία, με τη βοήθεια του τοπικού επίσημου εισαγωγέα, Sime Darby Berhad. «Η νέα μονάδα στη Μαλαισία ανταποκρίνεται πλέον στις ιδιαίτερες ανάγκες της αγοράς. Οι αποφασιστικοί παράγοντες δεν είναι η ικανότητα και το μέγεθος του πρότζεκτ. Αντίθετα, δείχνουμε τη διάθεση να μαθαίνουμε και να προσαρμοζόμαστε στις ιδιαίτερες συνθήκες της τοπικής αγοράς», σχολίασε ο επικεφαλής παραγωγής της Porsche. Ο οποίος επίσης υπενθυμίζει ότι «χάρη στον προσεκτικό σχεδιασμό», ο κατασκευαστής είναι σε θέση να ανταποκριθεί «πλήρως στην τρέχουσα και μελλοντική παγκόσμια ζήτηση».

Σαφώς, αυτό το μικρό εργοστάσιο της Μαλαισίας, το οποίο θα παράγει μόνο για την τοπική αγορά, αποτελεί άλλη μια εξαίρεση στην επιθυμία των πρώην CEO της εταιρείας να διασφαλίσουν ότι μια Porsche πρέπει να προέρχεται από τη Γερμανία. Αλλά κατά πώς μας διδάσκει η Ιστορία, πάντα υπάρχει μια νέα εξαίρεση… πριν από την επόμενη…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube