H Porsche επιβεβαιώνει τις σκέψεις της για είσοδο στη Formula 1

H Porsche επιβεβαιώνει τις σκέψεις της για είσοδο στη Formula 1

O επικεφαλής της Porsche Motorsport δήλωσε πως οι συνθήκες είναι ιδανικές για συμμετοχή της εταιρίας στη Formula 1, χωρίς όμως να έχει παρθεί ακόμα κάποια επίσημη απόφαση.

O επικεφαλής της Porsche Motorsport, Thomas Laudenbach, δήλωσε στο περιοδικό Autosport ότι δεν είναι πια μυστικό το γεγονός ότι η Porsche σκέφτεται σοβαρά να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula 1, υπογραμμίζοντας ότι οι συνθήκες είναι πιο ιδανικές από ποτέ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρία βρίσκεται ήδη σε επαφή με την FIA, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη κάποια οριστική απόφαση. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η παγκόσμια απήχηση του σπορ είναι παραπάνω από αρκετή για να προσελκύσει την μάρκα. Και συνέχισε αναφέροντας πως η ιδανική στιγμή για να εισέλθει η Porsche στον κόσμο της Formula 1 είναι όταν οι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος των μονοθεσίων, εστιάσουν περισσότερο στο ηλεκτρικό στοιχείο.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι κατασκευαστές κινητήρων Formula 1 να σχεδιάσουν από την αρχή τις μονάδες ισχύος τους, μειώνοντας έτσι το πλεονέκτημα που έχουν μιας και ήδη συμμετέχουν για χρόνια στο πρωτάθλημα.

1983 McLaren MP4/2

Ο Laudenbach συμπλήρωσε ότι αν η Porsche σκοπεύει εισέλθει στον κόσμο της Formula 1 από το 2025 η απόφαση γι' αυτό θα πρέπει να παρθεί άμεσα. Κι αυτό γιατί ο σχεδιασμός και η εξέλιξη της μονάδας ισχύος και του μονοθεσίου είναι εξαιρετικά χρονοβόρος.

Με την δημοτικότητα της Formula 1 συνεχώς να αυξάνεται, η συμμετοχή μοιάζει σίγουρα όλο και πιο ελκυστική για την Porsche. Αδιαμφησβήτητα, όλος ο κόσμος της αυτοκίνησης μαζί με τους φαν της εταιρίας θα ήθελε πολύ να δει την Porsche να συμμετάσχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού και να μάχεται ενάντια σε ομάδες όπως η Ferrari και η McLaren.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube