H Porsche είχε εξελίξει κινητήρα για να μπει στην F1 από το 2021

H Porsche είχε εξελίξει κινητήρα για να μπει στην F1 από το 2021

H μητρική VW όμως είχε άλλη άποψη και έκανε στροφή στη Formula E.

Η Porsche έχει κατασκευάσει και δοκιμάσει έναν κινητήρα που είναι συμβατός με τις από το 2021 προδιαγραφές της Formula 1, θέλοντας να συμμετάσχει στο θεσμό.
Η εταιρεία έβλεπε πολύ ζεστά τη συμμετοχή της στην F1, αλλά η μητρική VW είχε άλλη άποψη και επέλεξε να ακυρώσει ακόμη και τη συμμετοχή στην LMP1 World Endurance Championship και να προωθήσει την εμπλοκή της στην Formula Ε.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα, ο Fritz Enzinger, επικεφαλής της  Porsche Motorsport  είπε πώς η βάση του κινητήρα που εξέλιξαν ήταν ο ήδη δοκιμασμένος και επιτυχημάνος 6κύλινδρος που είχαν στο World Endurance Championship.

Η Porsche όντας μέχρι το 2017 μέλος της επιτροπής κατασκευαστών της FIA έπαιρνε μέρος σε όλες τις συζητήσεις για το μέλλον της F1 από το 2021 και μετά. Παράλληλα, λέει ο Fritz Enzinger, οι μηχανικοί μας σκέφτηκαν πως ο εξακύλινδρος κινητήρας που χρησιμοποιούσαμε στο WEC ήταν μια εξαιρετική βάση πάνω στην οποία θα μπορούσαν να χτίσουν τον κινητήρα για την F1.
Μάλιστα, στα τέλη του 2017 και παρά την αποχώρηση από την LMP1 η εντολή που δόθηκε από το ΔΣ της εταιρείας, ήταν να συνεχιστεί η εξέλιξη του εν λόγω κινητήρα και μάλιστα όχι στα χαρτιά αλλά στην πράξη.

Ο Enzinger δήλωσε ότι ο εξακύλινδρος κινητήρας «είναι πλήρης και λειτουργεί στον πάγκο δοκιμών» και αυτή τη στιγμή μια ομ΄δα 20-25 τεχνικών τον χρησιμοποιεί για αναλύσεις και συλλογή συμπερασμάτων, δίχως όμως να διευκρινίζει αν αυτός πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κάπου.

Η Porsche έχει να αγωνιστεί στη F1 από το 1991 και το όχι και τόσο επιτυχημένη εμφάνισή της με την Footwork.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube