H Ligier αποκαλύπτει τη JS2 R

H Ligier αποκαλύπτει τη JS2 R

To ’πε και το ’κανε. Η Ligier αποκάλυψε στην εκπνοή του παρισινού Σαλονιού την καινούργια της, σπιτική δημιουργία. Ένα καθαρόαιμο σπορ με μοτέρ 3,7λιτρο μοτέρ V6 της Ford, 330 PS και βάρος κάτω από τόνο.

Για όσους τα έχουν βάψει μαύρα για την ανιούσα που θα πάρουν τα τέλη κυκλοφορίας, για τις νέες τεχνολογίες που μας φέρνουν ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγησης, να ξέρουν ότι το πάθος για το αυτοκίνητο υπάρχει ακόμα σε κάποια «μαγαζιά». Η κατασκευάστρια Ligier έκανε την εμφάνισή της στο Παρίσι την Παρασκευή, όπου αποκάλυψε τη JS2 R, ένα σπόρτσκαρ που υπόσχεται να είναι ιδιαίτερα γρήγορο.

Όπως υποδεικνύει το όνομά του, είναι εμπνευσμένο απευθείας από την JS2, το αυτοκίνητο που εμφανίστηκε με αξιώσεις στις 24 ώρες του Le Mans το 1974 και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Ο Guy Ligier θα ήταν σαφώς περήφανος γι’ αυτή την εμφανή συγγένεια, ειδικά μάλιστα που η Ligier έφερε επίσης μαζί κι ένα κομμάτι από το ντεκόρ του παρελθόντος.

Ligier JS2 R

Δυστυχώς όμως, αν και νομίζαμε ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα πιστοποιημένο σπορ αυτοκίνητο για το δρόμο, αυτό δεν ισχύει. Πρόκειται για ένα καθαρό πιστάδικο, αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η Ligier χρησιμοποίησε και πάλι το Μπλε Οβάλ όσον αφορά τον κινητήρα, με ένα μοτέρ V6 3.7 330 ίππων που να μετακινήσει μόνο 980 kg.
Το Ligier JS2 R είναι ομολογκαρισμένο για την κατηγορία FIA E II SH, κάτι που του επιτρέπει να μπορεί να επιλεγεί απευθείας για τον αγώνα. Οι πρώτες δοκιμές για τους πελάτες θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο στην πίστα του Magny-Cours και για όποιον ενδιαφέρεται θα κοστίσει €89.000 προ φόρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube