H Formula1 πάει Μονακό

H Formula1 πάει Μονακό

Η δράση μεταφέρεται στους μοναδικούς δρόμους του Πριγκιπάτου.

Στη μοναδική ατμόσφαιρα του Μονακό θα βρίσκεται αυτό το τριήμερο η Formula1, εκεί όπου η νίκη είναι το ίδιο επιθυμητή όσο και ένα πρωτάθλημα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στο «Triple Crown» δεν προσμετρά το πρωτάθλημα στην F1, αλλά η νίκη στο Μονακό.

Στους δρόμους του Πριγκιπάτου η F1 έχει τη δική της ιστορία που ξεκινά από το 1955 και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας αδιαλείπτως. Και παρόλο που είναι ένα από τα πλέον αργά Grand Prix και με μικρό αγωνιστικό θέαμα (αφού τα προσπεράσματα είναι πάρα πολύ δύσκολα), ουδείς σκέφτηκε ποτέ να εξαιρέσει το Πριγκιπάτο από το καλαντάρι.

Η «πίστα» του αγώνα- οι δρόμοι δηλαδή του Μονακό – έχει μήκος μόλις 3,3 km και είναι η μικρότερη όλων και γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται 76 γύροι για να συμπληρωθούν τα χιλιόμετρα του αγώνα. Ωστόσο είναι μια από τις πιο δύσκολες αφού απαιτεί πλήρη συγκέντρωση του οδηγού, την ώρα που λόγω του πλάτους των δρόμων φαίνεται να ευνοούνται τα αυτοκίνητα με το πιο κοντό μεταξόνιο.

Λόγω της δυσκολίας στα προσπεράσματα, η σειρά εκκίνησης παίζει σημαντικότατο ρόλο και έτσι οι κατατακτήριες δοκιμές είναι καθοριστικές. Το ίδιο και η πρώτη στροφή πριν αρχίσουν τα μονοθέσια να ανηφορίζουν προς το Καζίνο.

Έτσι, και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Mercedes φαίνεται να έχει το προβάδισμα αφού έχει ήδη πετύχει pole position και νίκη σε όλους τους αγώνες έως τώρα. Βέβαια, η περυσινή νίκη του Ricciardo με την Red Bull και μάλιστα με προβληματική μονάδα ισχύος στους τελευταίους γύρους, μας έδειξε ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν και ειδικά τη Red Bull που έχει καταγράψει στο Πριγκιπάτο διαχρονικά καλές επιδόσεις. Σε ό,τι αφορά στη Ferrari η αγωνία των φίλων της  Scuderia είναι αν αυτή καταφέρει να ανακάμψει από τις κακές μέχρι τώρα επιδόσεις της και να μπει με αξιώσεις στο παιχνίδι διεκδίκησης μιας νίκης που μέχρι τώρα μονοπωλεί η Mercedes.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα του αγώνα είναι ότι οι διαδικασίες ξεκινούν από την Πέμπτη αντί της Παρασκευής η οποία στο πρόγραμμά της έχει μόνον τους υποστηρικτικούς αγώνες για να ανοίξουν στη συνέχεια οι δρόμοι στην κυκλοφορία για τους κατοίκους.
Τέλος, δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε επικές ανατροπές που οφείλονταν και στις καιρικές συνθήκες, αφού μια βροχή μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Πέμπτη 23 Μαΐου
FP1: 12:00-13:30
FP2: 16:00-17:30

Σάββατο 25 Μαΐου
FP3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00-17:00

Κυριακή 26 Μαΐου
Αγώνας: 16:10

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του περυσινού αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube