H Formula 1, πάει Λας Βέγκας!

H Formula 1, πάει Λας Βέγκας!

Από το 2023 η Formula 1 θα αναστατώνει και τους δρόμους του Λας Βέγκας. Ένα ακόμη σιρκουί πόλης προστίθεται στο καλεντάρι όντας το τρίτο Grand Prix που θα διεξάγεται στις ΗΠΑ!

Είναι πλέον επίσημο. Τα μονοθέσια της Formula 1 από το 2023 θα αναστατώνουν τους δρόμους του Λας Βέγκας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί Νοέμβριο, θα είναι νυχτερινός και φυσικά εντός αστικού ιστού.

Η «πίστα» θα έχει μήκος 6,12 km και θα αποτελείται από τρεις μεγάλες ευθείες και 14 στροφές. Τα μονοθέσια αναμένεται να «χτυπήσουν» πάνω από 342 km/h στις ευθείες, ενώ ο αγώνας θα αποτελείται από 50 γύρους.

F1

Ο ιδιοκτήτης της Liberty Media, Greg Maffei, επιθυμούσε διακαώς μετά το Τέξας και το Μαϊάμι να υπάρχει ένας ακόμη αγώνας στις ΗΠΑ και το πέτυχε. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι με αυτήν την επιτυχία. Θα συνεργαστούμε στενά με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα event που όμοιο του δε θα έχει υπάρξει ξανά» ανέφερε χαρακτηριστικά στις πρώτες του δηλώσεις με τον ισχυρό άνδρα της F1, Stefano Domenicali, να κάνει λόγο για μια τεράστια επιτυχία που θα απογειώσει τη δημοτικότητα του σπορ στις ΗΠΑ. 

Η διοργανώτρια αρχή δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το πλήρες πρόγραμμα για το 2023, επομένως παραμένει άγνωστο ακόμα εάν ο αγώνας του Λας Βέγκας θα αντικαταστήσει κάποιον από τους υπάρχοντες ή θα προστεθεί στο ήδη γνωστό πρόγραμμα.

F1  

To Λας Βέγκας είχε φιλοξενήσει αγώνες της Formula 1 και τη δεκαετία του 1980 (1981-1984) οι οποίοι όμως λάμβαναν χώρα πέριξ του Caesars Palace. Πλέον όμως το Grand Prix του 2023 θα διατρέχει μεγάλο μήκος της πόλης και κυρίως θα περνά εμπρός από όλα τα εντυπωσιακά καζίνο και ξενοδοχεία της περιοχής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube