H Formula 1 γιορτάζει 1.000 Grand Prix στην Κίνα [video]

H Formula 1 γιορτάζει 1.000 Grand Prix στην Κίνα [video]

Ο αγώνας της Κυριακής είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του αθλήματος.

Μπορεί  κάποιοι να διαφωνούν με τον τρόπο μέτρησης των Grand Prix της F1 και με το πώς ορίζονται οι διάφορες επέτειοι, όμως επισήμως ο αγώνας της Κυριακής στην Κίνα είναι ο χιλιοστός στην ιστορία της F1. Και από αυτήν την άποψη είναι ένας αγώνας ορόσημο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μόνες από τις σημερινές ομάδες που ήταν το 1950 στον πρώτο αγώνα παρούσες στη γραμμή εκκίνησης στο Silverstone, είναι η Alfa Romeo και η Ferrari.
Κάπως έτσι λοιπόν, η νίκη την Κυριακή δεν είναι μια απλή υπόθεση, αφού αυτός που θα ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου θα έχει να λέει πως κέρδισε έναν από τους πλέον εμβληματικούς αγώνες στην ιστορία του σπορ.
Επί της ουσίας Mercedes και Ferrari θα παλέψουν για τη νίκη. Η Mercedes ευνοείται από τις μεγάλες ευθείες την ώρα που η Ferrari δεν υπολείπεται όπως έδειξε στον προηγούμενο αγώνα στον οποίο ο Leclerc θα είχε κερδίσει άνετα αν δεν τον είχε προδώσει η μονάδα ισχύος του. Η Scuderia ακόμη δεν έχει βάλει στην πίστα τις δυνατότητες που έδειξε ότι έχει στις δοκιμές της Βαρκελώνης, την ώρα που η μεγάλη της αντίπαλος έχει μέχρι στιγμής δείξει σε επίπεδο αποτελεσμάτων πλήρη υπεροχή.
Από την πλευρά της η Red Bull δείχνει να έχει μια δυναμική αλλά προς το παρόν δεν έχει διεκδικήσει με αξιώσεις πρώτη θέση στο βάθρο.

Την ίδια στιγμή, στις πιο πίσω θέσεις, έχουμε μια δυνατή μάχη ανάμεσα στις Alfa Romeo, Renault και McLaren που αναμένεται να συνεχιστεί και στην Κίνα.
Η πίστα στην Σαγκάη φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα F1 το 2004 με νικητή τότε τον Rubens Barrichello. Είναι μια απαιτητική πίστα με μια ευθεία που φτάνει τα 1,2 km και ευνοεί τα προσπεράσματα, αλλά και πολλές καμπές, άλλες «σφιχτές» και άλλες υψηλής ταχύτητας.
Το μήκος της φτάνει τα 5,451 km και ο αγώνας ολοκληρώνεται μετά από 56 γύρους ή 305,066 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

GP Κίνας: Το αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 12/4
FP1: 05:00-06:30
FP2: 09:00-10:30

Σάββατο 13/4
FP3: 06:00-07:00
Κατατακτήριες: 09:00-10:00

Κυριακή 14/4
Αγώνας: 09:10

Mε την ευκαιρία συμπλήρωσης 1.000 Grand Prix δείτε ένα εξαιρετικό βίντεο με την ιστορία της F1 όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube