H Ferrari θα αλλάξει τους καθρέπτες της μετά από παράπονα άλλων ομάδων

H Ferrari θα αλλάξει τους καθρέπτες της μετά από παράπονα άλλων ομάδων

Το έξτρα πτερύγιο αποτελεί αεροδυναμικό βοήθημα και όχι απλώς μέρος του συστήματος στήριξης στο Halo. 

Οι καθρέπτες με τους οποίους θα δούμε τις δύο Ferrari να αγωνίζονται στην Ισπανία, θα έχουν αφαιρεθεί πριν τον αγώνα στο Μονακό. Και αυτό εξαιτίας των πτερυγιών για τα οποία η μεν Ferrari υποστήριξε πως είναι απλά μέρος του συστήματος στήριξης των καθρεπτών, αλλά οι άλλες ομάδες διαμαρτυρήθηκαν πως ακριβώς αυτός ο σχεδιασμός δίνει ένα αεροδυναμικό πλεονέκτημα στους κόκκινους, με το έξτρα πτερύγιο να στέλνει αέρα στον πίσω διαχύτη.  

Έτσι, η Ferrari ενημερώθηκε από τη FIA πως ναι με θα τους επιτραπεί να τρέξουν αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά από τον επόμενο αγώνα το πτερύγιο αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί. 

fer1

Σχολιάζοντας ο Νικόλας Τομπάζης εκ μέρους της FIA τους καθρέπτες της Ferrari είπε πως πάντα οι ομάδες θα επιδιώκουν κινούμενες στα όρια του κανονισμού να έχουν το μεγαλύτερο αεροδυναμικό πλεονέκτημα. Είναι γνωστό είπε ο Τομπάζης πως οι καθρέφτες είναι “δυσάρεστα αεροδυναμικά σχήματα” και ιδανικά όλες οι ομάδες θα ήθελαν να μην υπάρχουν καθόλου, αλλά ο κανονισμός είναι σαφής.

Είμαστε σίγουροι ότι όταν μια ομάδα έρχεται και λέει πως θα βάλει τους καθρέπτες στην Α ή την Β θέση, το κάνει για να αποκτήσει όσο το δυνατό καλύτερο αεροδυναμικό πλεονέκτημα, όμως η δική μας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε πως οι καθρέπτες θα είναι εκεί για να εκπληρώνουν το σκοπό τους και όχι να χρησιμοποιούνται για αεροδυναμικούς σκοπούς.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube