H Ferrari ετοιμάζει τον Leclerc για τη θέση του Raikkonen

H Ferrari ετοιμάζει τον Leclerc για τη θέση του Raikkonen

Το σενάριο για τον Ricciardo φαίνεται να απορρίπτεται λόγω των υψηλών χρηματικών απαιτήσεων του οδηγού της Red Bull.

Ένα δημοσίευμα του έγκυρου motorsport βάζει φωτιά στα παρασκήνια της Formula 1.
Όπως αναφέρεται, η Ferrari, παρά τα όσα γράφονταν τελευταία, δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του 39χρονου Kimi (έχει γενέθλια τον Οκτώβριο), αλλά στη θέση του θέλει να πάρει τον νεαρό Μονεγάσκο Charles Leclerc, που προέρχεται από την Ακαδημία της.

Η Ferrari είχε καταρχήν στρέψει το ενδιαφέρον της προς τον Ricciardo, αλλά φαίνεται ότι ο οδηγός της Red Bull να είναι πολύ ακριβός, ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει δεχτεί και πρόταση από τη McLaren και μάλιστα με υπερδιπλάσια χρήματα από αυτά που παίρνει τώρα από τους «ταύρους».

Η Ferrari φαίνεται να μην θέλει λοιπόν να έχει δύο οδηγούς με πολύ υψηλές αμοιβές, ενώ αν υλοποιηθεί το σενάριο με τον Leclerc θα είναι η πρώτη φορά που η Scuderia ποντάρει σε νέο οδηγό και δεν επιλέγει κάποιον «φτασμένο».

Ο Leclerc έχει εντυπωσιάσει πολλούς φέτος με τις επιδόσεις του με τη Sauber, έχοντας καταφέρει να μπει στους βαθμούς σε 4 από τους 7 αγώνες και έχει μαζέψει συνολικά 10 βαθμούς, έχοντας ένα όχι και τόσο ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Tην ίδια στιγμή ο Raikkonen ξεκίνησε ελπιδοφόρα τη χρονιά, πετυχαίνοντας να ανέβει τρεις φορές στο πόντιουμ σε τέσσερις αγώνες, αλλά η συνέχεια δεν ήταν και τόσο καλή, ενώ από το 2014 που επέστρεψε στη Ferrari δεν έχει κερδίσει κάποιον αγώνα.
Η συνέχεια αναμένεται σίγουρα με μεγάλο ενδιαφέρον…  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube