H Ferrari δοκιμάζει το αγωνιστικό της για το Le Mans [video]

H Ferrari δοκιμάζει το αγωνιστικό της για το Le Mans [video]

Το αγωνιστικό με το οποίο η Ferrari θα συμμετάσχει στην κατηγορία LMDh των αγώνων αντοχής, απαθανατίστηκε για πρώτη φορά να δοκιμάζεται στην πίστα του Fiorano.

Ferrari LMDh

Για πρώτη φορά το αγωνιστικό πρωτότυπο της Ferrari με το οποίο θα συμμετάσχει στην κατηγορία LMDh του Le Mans αλλά και σε άλλους αγώνες αντοχής, απαθανατίστηκε να δοκιμάζεται στην πίστα του Fiorano.

Aν και ήταν καλά κρυμμένο κάτω από έντονο καμουφλάζ, μπορούμε να διακρίνουμε τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα γύρω από το αμάξωμα, με την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος να τραβάει τα βλέμματα.

Φαίνεται ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια εξέλιξης του, καθώς πέρασε περισσότερο χρόνο στο γκαράζ παρά κάνοντας γύρους στην πίστα. Ωστόσο, η Ferrari έχει ήδη προγραμματίσει δοκιμές του αγωνιστικού και σε μεγαλύτερες πίστες της Ευρώπης και των HΠΑ.

Ferrari LMDh

Θυμίζουμε ότι τα αγωνιστικά της νέας κατηγορίας LMDh (Le Mans Daytona hybrid) που θα κάνει ντεμπούτο το 2023, έχουν το προνόμιο να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα WEC και IMSA. Oι ομάδες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά σασί για το αγωνιστικό τους (Dallara, Multimatic, Ligier, Oreca), με εκείνες να πρέπει να εξελίξουν τον κινητήρα, το υβριδικό σύστημα, το αμάξωμα, τη μετάδοση και άλλα εξαρτήματα.

Ήδη μάρκες όπως η BMW, Alpine, Peugeot, Porsche, Cadillac και Ferrari έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube