H F1 και η Ferrari θύματα του κορονοϊού;

H F1 και η Ferrari θύματα του κορονοϊού;

Η εξάπλωση της φονικής γρίπης έχει αρχίσει να επηρεάζει σοβαρά τους αγώνες Formula 1 και τις εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτούς.

Το Grand Prix της Κίνας έχει ήδη αναβληθεί – για να μην πούμε ματαιωθεί. Ένα μεγάλο ερωτηματικό κρέμεται πάνω από αυτό του Βιετνάμ. Η McLaren έχει απαγορεύσει την είσοδο Κινέζων στο motorhome της, στην πίστα της Βαρκελώνης όπου γίνονται οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.

Τώρα, η έγκυρη ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport γράφει ότι η Ferrari έχει κλιμακώσει τα προληπτικά μέτρα κατά της επιδημίας στο εργοστάσιό της, στο Maranello της βόρειας Ιταλίας.
 
Μέχρι τώρα έχουν πιστοποιηθεί 229 κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ιταλία και 7 θάνατοι από την ασθένεια. Στο Maranello, η Ferrari έχει κλείσει το μουσείο της, οι ενημερωτικές επισκέψεις στο εργοστάσιο έχουν ακυρωθεί και τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν σταματήσει σχεδόν εντελώς.
  
«Οι περιορισμοί αυτοί μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και την αγωνιστική ομάδα», γράφει η Gazzetta dello Sport, προσθέτοντας ότι κάποιοι εργαζόμενοι μπορεί να παραμείνουν αναγκαστικά στο Maranello και να δουλεύουν μέσω διαδικτύου αντί να ταξιδέψουν.

Η ισπανική εφημερίδα El Confidencial γράφει ότι μόνο 7 από τις 21 χώρες που είχαν προγραμματιστεί να φιλοξενήσουν Grand Prix F1 δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει κρούσματα του κορονοϊού: η Ολλανδία, το Μονακό, το Αζερμπαϊτζάν, η Αυστρία, η Ουγγαρία, το Μεξικό και η Βραζιλία.

[Πηγή: f1_fansite.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube