H BMW επιστρέφει στους αγώνες αντοχής με το M Hybrid V8

H BMW επιστρέφει στους αγώνες αντοχής με το M Hybrid V8

H BMW επιστρέφει στους αγώνες αντοχής από το 2023 με το εντυπωσιακό σε εμφάνιση αλλά και ουσία “M Hybrid V8”.

Οι Βαυαροί παρουσίασαν χθες στο Los Angeles το αγωνιστικό τους μοντέλο, M Hybrid V8 LMDh, με το οποίο θα συμμετάσχουν στους αγώνες αντοχής από το 2023 (τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, όσο και στο αμερικάνικο πρωτάθλημα αντοχής της IMSA).

Η αρχή θα γίνει στον 24ωρο αγώνα της Daytona, με την BMW, να επιδιώκει κατά κάποιο τρόπο και το ντεμπούτο του M Hybrid V8 LMDh να λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ, προκειμένου να γιορτάσει τα 50 χρόνια (1973-2023) λειτουργίας του τμήματος M Motorsport στη Βόρεια Αμερική.

bmw

Το BMW M Hybrid V8, εφοδιάζεται με έναν 4λιτρο, twin-turbo, V8 κινητήρα, που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρομοτέρ και μια μπαταρία υψηλής τάσης, προσφέροντας στο όχημα συνδυαστική ισχύ 640 PS με 650 Nm ροπής.

Το M Hybrid V8 διαθέτει επίσης και μια νέα τεχνολογία φωτισμού, με νανοενεργές οπτικές ίνες που αντικαθιστούν τα LED φωτιστικά σώματα, εξοικονομώντας βάρος αλλά και ενέργεια. Η τεχνολογία αυτή προέρχεται από την ελβετική εταιρεία L.E.S.S. και είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πρωτότυπο “Vision Μ Next Concept” το 2019.

bmw

Ο ισχυρός άνδρας της M Motorsport, Andreas Roos, δήλωσε ότι «ακόμα πραγματοποιούμε δοκιμές εξέλιξης προκειμένου να’ μαστε πανέτοιμοι τον Ιανουάριο. Δουλειά μας είναι να παρουσιάσουμε ένα αυτοκίνητο πολύ γρήγορο». 

Οι οδηγού του “M Hybrid V8” για το 2023 είναι οι Connor De Phillippi, Philipp Eng, Augusto Farfus και Nick Yelloly, ενώ ο Colton Herta, θα βοηθήσει την ομάδα στον πρώτο της αγώνα ως περσινός νικητής στη Daytona με την M8 GTE (GTLM κλάση) Στο LeMans, η αγωνιστική ομάδα της BMW, θα συμμετάσχει το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube