H αυστραλέζικη Carbon Revolution κλιμακώνει τη συνεργασία της με τη Ferrari

H αυστραλέζικη Carbon Revolution κλιμακώνει τη συνεργασία της με τη Ferrari

Οι ανθρακονημάτινες ζάντες της Carbon Revolution, αυστραλέζικης εταιρείας από το Geelong της Victoria, θα εξoπλίζουν και άλλα μοντέλα της Ferrari, πλην της 488 Pista.

Από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και αποκαλύφθηκε η Ferrari 488 Pista στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, έγινε το πρώτο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που λανσαρίστηκε με ζάντες CFRP. Και η Carbon Revolution επιλέχτηκε ως προμηθευτής, καθώς είχε ήδη εξελίξει εξελίξει μονοκόμματες ανθρακονημάτινες ζάντες CFRP για τη Ford Shelby Mustang GT350R. Επιλογή που έγινε επί τη βάσει του χαμηλού βάρους τους, ως εκ τούτου της περιστρεφόμενης μάζας τους, αλλά και του χαμηλού επίπεδου θορύβου. Με αυτή την προμήθεια μάλιστα, η Carbon Revolution έγινε η πρώτη μαζική κατασκευάστρια σε ανθρακονημάτινες ζάντες σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Σύμφωνα με το Maranello, οι ζάντες της 488 Pista είναι περίπου 40% ελαφρύτερες σχέση με τις στάνταρ της 488 GTB/Spider και διαθέτουν στον αύλακα του χείλους και στις ακτίνες ειδική επίστρωση, που εξελίχτηκε για την αεροδιαστημική βιομηχανία, προκειμένου που απάγεται αποτελεσματικά η θερμότητα που αναπτύσσεται κατά το φρενάρισμα.

Βέβαια, η Carbon Revolution δεν είναι άγνωστη και τυχαία στο χώρο αυτό, καθώς προμηθευόμενοι εκτός από τη Ford για τα Shelby Mustang GT350R και GT, είναι και η General Motors για σπέσιαλ μοντέλα της. 

Ferrari 488 Pista

Η Carbon Revolution για να ανταποκριθεί στη νέα σύμβαση επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στο ύψος των 100 εκατ. αυστραλέζικων δολαρίων. Επένδυση που θα αυξήσει το εργατικό δυναμικό της εταιρείας κατά 500 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τη δήλωση της κυβέρνησης της πολιτείας της Victoria, μιας και η έδρα της εταιρείας είναι στο Geelong, η επένδυση αυτή θα τριπλασιάσει σχεδόν το επίπεδο στελέχωσης της εταιρείας. Συνολικά, η Carbon Revolution θα αυξήσει την ετήσια παραγωγική ικανότητά της από 10.000 ζάντες σε πάνω από 150.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube