Grand Prix Monaco: Όλη η ιστορία του αγώνα σε 12 λεπτά [video]

Grand Prix Monaco: Όλη η ιστορία του αγώνα σε 12 λεπτά [video]

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως το Μονακό είναι ένας από τους αγώνες που απαρτίζουν το περίφημο  Triple Crown του motorsport. 

Το Grand Prix του Μονακό δεν μοιάζει με κανέναν άλλο αγώνα της Formula 1. Δεν είναι γρήγορος, ενίοτε το θέαμα είναι βαρετό καθώς οι προσπεράσεις είναι έως και αδύνατες, είναι όμως εξαιρετικά απαιτητικός και έχει και μια αίγλη μοναδική.

Ο αγώνας στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου δεν είναι τυχαία ένας από τους τρεις που απαρτίζουν το Triple Crown του motorsport, μαζί με τις 24 Ώρες του Le Mans και το Indianapolis 500. 

Είναι ο αγώνας που οι οδηγοί που τον κερδίζουν, τον πανηγυρίζουν πολύ πιο έντονα ακόμη και από την κατάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου. Καθώς το ψηλότερο σκαλί στο πόντιουμ του Μονακό είναι το όνειρο κάθε οδηγού.

Οι στενοί δρόμοι στο Πριγκιπάτο του Μονακό φιλοξενούν το Grand Prix από το 1929 και από το 1950 μετρά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, με τον Ayrton Senna να είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο Μόντε Κάρλο, συνολικά έξι, και τη McLaren με 15 νίκες να είναι ο κατασκευαστής που κατέχει το απόλυτο ρεκόρ.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα του αγώνα είναι πως το συνολικό του μήκος είναι μόλις 260,286 km (78 γύροι των 3,337 km) και έτσι είναι ο πιο «κοντός» αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αφού όλοι οι υπόλοιποι μετρούν 300 km.

Η πανδημία του κορονοϊού μας στέρησε πέρυσι αυτόν τον εμβληματικό αγώνα, αλλά φέτος επιστρέφει και πάλι. Μέχρι να δούμε ποιος θα είναι ο νικητής στον φετινό αγώνα, ας απολαύσουμε ένα βίντεο με όλους τους νικητές του πιο εμβληματικού αγώνα της Formula 1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube