Grand Prix Ιαπωνίας: Κατατακτήριες την Παρασκευή ζητούν οι οδηγοί λόγω του τυφώνα Hagibis

Grand Prix Ιαπωνίας: Κατατακτήριες την Παρασκευή ζητούν οι οδηγοί λόγω του τυφώνα Hagibis

Όλοι συμφωνούν ότι προέχει η ασφάλεια - Πότε αναμένεται να χτυπήσει τη Σουζούκα ο τυφώνας.

Ο τυφώνας Hagibis θα χτυπήσει την Ιαπωνία τις επόμενες ημέρες και απειλεί ακόμη και τη διεξαγωγή του Grand Prix της Formula 1 στην πίστα της Σουζούκα.
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (JMA), ο τυφώνας θα χτυπήσει στην περιοχή που είναι η πίστα από το Σάββατο με δυνατές βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους.  

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις θα είναι αδύνατο να γίνουν κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα της Κυριακής και για το λόγο αυτό οι οδηγοί ζήτησαν αυτές να γίνουν την Παρασκευή. 

Όπως είπε ο Grosjean, αν οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 120 km/h το Σάββατο, δεν θα είναι ασφαλές όχι μόνο να βρισκόμαστε στην πίστα και να οδηγούμε, αλλά ακόμη και στις γύρω από αυτήν εγκαταστάσεις.

Με την άποψη αυτή του οδηγού της Haas ευθυγραμμίζονται και οι υπόλοιποι οδηγοί, τονίζοντας ότι δεν είναι εύκολη απόφαση για τους διοργανωτές να μετακινήσουν τις κατατακτήριες, αλλά αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια.  

Οι Vettel, Ricciardo και Raikkonen δήλωσαν ότι δεν πρέπει ακόμη να βιαστούμε να πάρουμε μια απόφαση, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. «Είναι ευθύνη των διοργανωτών να αποφασίσουν. Θα ήταν λάθος να βιαστούμε όμως», δήλωσε ο Vettel. 

Ο Charles Leclerc είπε πως «είναι σαφές ότι εάν ο τυφώνας πρόκειται να έρθει εδώ, δεν υπάρχει τρόπος να οδηγήσουμε το Σάββατο».

Από την πλευρά του ο Hulkenberg είπε πως «πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε κανονικά τον αγώνα το Σαββατοκύριακο, αλλά προφανώς πρέπει να δούμε τι συμβαίνει και να μην είμαστε στο έλεος του καιρού».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube