GP Σιγκαπούρης: Υπό το φως των προβολέων [video]

GP Σιγκαπούρης: Υπό το φως των προβολέων [video]

Στην περίφημη Marina Bay η Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε ασιατικό έδαφος αυτό το τριήμερο η Formula1 και συγκεκριμένα στη Marina Bay της Σιγκακπούρης.
Ο αγώνας φιλοξενήθηκε εκεί για πρώτη φορά το 2008 και ήταν και ο πρώτος νυκτερινός αγώνας που έγινε στην ιστορία του αθλήματος.
Ωστόσο η πρεμιέρα του συγκεκριμένου αγώνα σημαδεύτηκε από ένα ατύχημα που αποδείχθηκε «στημένο» από τον Flavio Briatore για να κερδίσει ο Alonso με τη Renault. Πολύ αργότερα ο Nelson Piquet Jr αποκάλυψε πως είχε δεχτεί εντολή από τον Briatore να βγει από το δρόμο για να μπει αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και να επωφεληθεί ο ομόσταυλός του οδηγός.

Το GP της Σιγκαπούρης είναι επί της ουσίας ένα σιρκουί πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή κλειστές στροφές, χαμηλή πρόσφυση, έλλειψη χώρων διαφυγής και μπαριέρες που καραδοκούν να τιμωρήσουν και το παραμικρό λάθος.
Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής, καθώς η υγρασία είναι πολύ υψηλή, κάτι που πέρα από μηχανικούς ταλαιπωρεί και τους οδηγούς. Οι τελευταίοι καλούνται να διαχειριστούν και την αλλαγή της ώρας στο βιολογικό τους ρολόι.
Σε ό,τι αφορά τα φαβορί, Mercedes και Red Bull έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για βάθρο, ενώ η Ferrari που έρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, πρέπει να ευνοηθεί και από την εξέλιξη του αγώνα για να ελπίζει σε διάκριση.
Η πιθανότητα εισόδου αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα (που είναι μεγάλη) μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση του αποτελέσματος.

Το πρόγραμμα του τριημέρου

Παρασκευή 20/9
FP1: 11:30-13:00
FP2: 15:30-17:00

Σάββατο 21/9
FP3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00-17:00

Κυριακή 22/9
Αγώνας: 15:10

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του περυσινού αγώνα

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube