GP Σιγκαπούρης: O Vettel νικητής με τη Ferrari να κάνει το “1-2”

GP Σιγκαπούρης: O Vettel νικητής με τη Ferrari να κάνει το “1-2”

Και γκρίνια από τον Leclerc για τη στρατηγική της ομάδας που του στέρησε τη νίκη.

Ανέλπιστη εξέλιξη για τη Scuderia είχε ο αγώνας της Σιγκαπούρης καθώς όλοι -ίσως ακόμη και οι ίδιοι - δεν περίμεναν ότι θα μπορούσαν να κάνουν το “1-2” στη συγκεκριμένη πίστα. 

Ακόμη καλύτερη εξέλιξη είχε για τον Vettel που είχε να δει νίκη πάνω από ένα χρόνο και κατάφερε να “σπάσει τη γκαντεμιά” και να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί, ξεκινώντας από την τρίτη θέση στη σειρά εκκίνησης. Πίσω του τερμάτισε ο Leclerc και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Verstappen, αφήνοντας έτσι εκτός βάθρου τη Mercedes. 

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάστηκε μια έξυπνη στρατηγική από τη Scuderia και η… παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας που σήμερα έκανε έντονη την παρουσία του στην πίστα. 

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Leclerc ξεκίνησε πολύ καλά, ο Vettel πρόσπαθησε να πιέσει τον δεύτερο Hamilton δίχως αποτέλεσμα, την ώρα που στο τρενάκι πολύ κοντά ήταν και ο Ολλανδός της Red Bull. 

Σε μια πίστα που τα προσπεράσματα είναι πολύ δύσκολα ο Leclerc έδινε το ρυθμό και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν μέχρι τον 19ο γύρο όταν Vettel και Verstappen μπήκαν στα πιτ βάζοντας σκληρή γόμα. Βγαίνοντας ο Γερμανός πίεσε πάρα πολύ και έτσι ο Leclerc που μπήκε ένα γύρο μετά να βάλει και αυτός τη σκληρή γόμα βγήκε πίσω από τον ομόσταυλό του. 

Ο Hamilton στο μεταξύ έμεινε στην πίστα προσπαθώντας να μείνει επικεφαλής. Η Mercedes έβαλε στον 23ο γύρο τον Bottas για αλλαγή ελαστικών που βγήκε πίσω από τις δύο Ferrari και τον Verstappen, ενώ ο Hamilton έχανε συνεχώς χρόνο σε σχέση με τις δύο Ferrari. Τελικά μπήκε στα πιτ στον 26ο γύρο για να βάλει και αυτός τη σκληρή γόμα και βγαίνοντας βρέθηκε μπροστά από τον Bottas αλλά πίσω από τις δύο Ferrari και τον Verstappen.

Η σειρά έμεινε έτσι έως ότου στον 36ο γύρο εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας όταν Russell και Grosjean χτύπησαν στο πλαίσιο της μάχης που είχα μεταξύ τους. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε μέσα έως τον 41ο γύρο και όταν ξανάρχισε ο αγώνας ο Hamilton κόλλησε πίσω από τον Verstappen και ο Leclerc πίσω από τον Vettel. 

Μάχη δεν προλάβαμε να δούμε όμως καθώς δύο γύρους μετά ο Perez στάθμευσε στην άκρη της πίστας με πρόβλημα στον κινητήρα και το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε και πάλι μέσα και έμεινε ως τον 47ο γύρο.

Η επενακκίνηση βρήκε τη σειρά των 4 πρώτων όπως την είχαμε αφήσει και έμεινε έτσι μέχρι τον 50ο γύρο όταν και πάλι μπήκε το safety car στην πίστα αυτή τη φορά επειδή είχαμε μια επαφή μεταξύ Raikkonen και Kvyat στην προσπάθεια του πρώτου να περάσει τον Kimi. 

Aπό εκεί και μετά δεν άλλαξε τίποτα. Στη Ferrari δεν ρίσκαραν να αφήσουν να εξελιχθεί μάχη μεταξύ των δύο οδηγών και να χάσουν το “1-2” και ο Verstappen παρά το γεγονός ότι είχε πολύ πιο κουρασμένα λάστιχα από τον Hamilton, κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Βρετανό που στους τελευταίους γύρους πίεσε για τη θέση στο βάθρο.

Η Ferrari πέρα από το “1-2” απέδειξε ότι οι αναβαθμίσεις που έφερε δούλεψαν, την ώρα που η ψυχολογία του Vettel δέχτηκε μια ισχυρη τονωτική ένεση για τη συνέχεια. Σαφώς ο Leclerc γκρίνιαξε για τη στρατηγική της ομάδας που του στέρησε τη νίκη, αλλά στο τέλος όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε το “1-2” ήταν πολύ σημαντικό, καθώς ήρθαν στη Σιγκαπούρη ελπίζοντας απλά ότι το καλύτερο που θα μπορούσαν να πετύχουν ήταν μια θέση στο βάθρο.

Επόμενος αγώνα στη Ρωσία, στις 27-29 Σεπτεμβρίου.

sin

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube