GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc poleman από το πουθενά!

GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc poleman από το πουθενά!

Κανείς δεν περίμενε τις Ferrari να διεκδικήσουν την pole position στη Σιγκαπούρη, κι όμως παρά λίγο να κάνουν το «1-2»!

Ο Charles Leclerc έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε την τρίτη του στη σειρά pole, νικώντας τον Lewis Hamilton με διαφορά 0,191”.

Οι αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο της Ferrari βελτίωσαν αναπάντεχα τις επιδόσεις του σε μια πίστα που και η ίδια η ομάδα πίστευε ότι δεν θα του ταίριαζε. Έτσι, ο Sebastian Vettel έκανε έναν φοβερό γύρο στην πρώτη του προσπάθεια στην Q3, που πολλοί πίστεψαν ότι θα του έδινε και την pole.

Όμως στη δεύτερή του προσπάθεια ο Γερμανός έκανε ένα λάθος στην αρχή και ήταν πιο αργός, οπότε εγκατέλειψε το γύρο κι επέστρεψε στα pits.  
Έμενε ο Leclerc για να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Scuderia. Και οδήγησε τόσο επιθετικά, που δήλωσε μετά έκπληκτος από το γύρο του αφού «είχε χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου τουλάχιστον τρεις φορές».

Το λάθος του Vettel στη δεύτερη προσπάθεια επέτρεψε στον Hamilton να του πάρει τη δεύτερη θέση «δίνοντάς τα όλα», όπως είπε, ιδιαίτερα στον τρίτο τομέα της πίστας. Ο Max Verstappen, που όπως όλοι μας πίστευε ότι θα έδινε μάχη με τον Hamilton για την pole, βρέθηκε τελικά 4ος, σχεδόν 4 δέκατα πίσω από τον Vettel – και πολύ απογοητευμένος.

Ο Valtteri Bottas ήταν τελικά 5ος, πάνω από 9 δέκατα πίσω από τον Leclerc και μπροστά από τον Alex Albon που επίσης δεν κατάφερε να απειλήσει τον team-mate του.

Ο Carlos Sainz (φωτ. κάτω) με τη McLaren ήταν ο “best of the rest”, στην 7η θέση, μπροστά από τον Daniel Ricciardo με τη Renault.

Sainz Singapore 2019

O Nico Hulkenberg ήταν 9ος με τη δεύτερη Renault, γράφοντας χρόνο 0,065” καλύτερο από τον Lando Norris που κατατάχτηκε 10ος με τη δεύτερη McLaren. O νεαρός Άγγλος ήταν 6ος στην Q1 και την Q2, αλλά έκανε λάθη στην Q3 καθώς "το μυαλό του πατινάριζε", όπως είπε με απογοήτευση.

Ο Sergio Perez (Racing Point) ανέβηκε στην 11η θέση στο τέλος της Q2, αλλά έχασε την πρόκριση στην Q3 για μόλις 4 εκατοστά από τον Hulkenberg. O Μεξικανός όμως είχε αναγκαστεί να αλλάξει κιβώτιο μετά από μια επαφή με τον τοίχο στην FP3, οπότε δέχτηκε ποινή και θα ξεκινήσει τον αγώνα από τη 16η θέση.

Τόσο ο Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) όσο κι ο Pierre Gasly (Toro Rosso) δεν βελτίωσαν με τη δεύτερη προσπάθεια στην Q2 κι έμειναν στη 12η και τη 13η θέση αντίστοιχα, αν και πολύ κοντά στο χρόνο του Perez. Ο Γάλλος παραπονέθηκε από τον ασύρματο ότι έχανε το πίσω μέρος, και πράγματι έξυσε τον τοίχο στον τελευταίο του γύρο.

Τον τοίχο χτύπησε και ο Kimi Raikkonen, τόσο με τον πίσω όσο και με τον μπροστινό τροχό της Alfa Romeo στην πρώτη του προσπάθεια, αλλά βελτίωσε για να καταταχτεί 14ος. Ο Kevin Magnussen ήταν ο πιο αργός στην Q2 με τη δύσκολη κι απρόβλεπτη φέτος Haas, γράφοντας χρόνο σχεδόν 8 δέκατα αργότερο από εκείνον του Raikkonen.

Ο Daniil Kvyat (Toro Rosso) ήταν ο ταχύτερος από όσους αποκλείστηκαν στην Q1, μένοντας με τον 16ο χρόνο αφού δεν μπόρεσε να τον βελτιώσει με τη δεύτερη προσπάθεια. Πήγε καλά στον πρώτο τομέα, αλλά έχασε χρόνο στους επόμενους, με αποτέλεσμα να τον υποβιβάσει ο Perez. O Ρώσος έχασε τελικά την πρόκριση για μόλις 0,015” από τον Magnussen.

Ο Lance Stroll (Racing Point) έμεινε 17ος αφού δεν μπόρεσε να βελτιώσει αρκετά την επίδοσή του, ξύνοντας τον τοίχο κάμποσες φορές στον γρήγορο γύρο του. Ήταν πάντως 3 δέκατα ταχύτερος από τον απογοητευτικό Romain Grosjean (Haas).

Η Williams δείχνει λίγο καλύτερη στις αργές πίστες και ο George Russell δεν ήταν πολύ μακριά στην αρχή της Q1, αλλά υπέστρεψε στην έξοδο της Κ7 στην τελευταία του προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μείνει τελικά 19ος, μπροστά μόνο από τον team-mate του, τον Robert Kubica.

Singapore qualifying

OI ΧΡΟΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ MARINA BAY

Θ.

ΟΔΗΓΟΣ

ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ

ΧΡ./ΔΙΑΦ.

1

Charles Leclerc

Ferrari

1m36.217s

2

Lewis Hamilton

Mercedes

0.191s

3

Sebastian Vettel

Ferrari

0.220s

4

Max Verstappen

Red Bull/Honda

0.596s

5

Valtteri Bottas

Mercedes

0.929s

6

Alexander Albon

Red Bull/Honda

1.194s

7

Carlos Sainz Jr.

McLaren/Renault

1.601s

8

Daniel Ricciardo

Renault

1.878s

9

Nico Hulkenberg

Renault

2.047s

10

Lando Norris

McLaren/Renault

2.112s

11

Antonio Giovinazzi

Alfa Romeo/Ferrari

2.480s

12

Pierre Gasly

Toro Rosso/Honda

2.482s

13

Kimi Raikkonen

Alfa Romeo/Ferrari

2.641s

14

Kevin Magnussen

Haas/Ferrari

3.433s

15

Daniil Kvyat

Toro Rosso/Honda

3.740s

16

Sergio Perez

Racing Point/Mercedes

2.403s

17

Lance Stroll

Racing Point/Mercedes

3.762s

18

Romain Grosjean

Haas/Ferrari

4.060s

19

George Russell

Williams/Mercedes

4.650s

20

Robert Kubica

Williams/Mercedes

4.969s

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube