GP Σιγκαπούρης: Ή ταν, ή επί τας για τον Vettel

GP Σιγκαπούρης: Ή ταν, ή επί τας για τον Vettel

Ο Γερμανός θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά των 30 βαθμών που τον χωρίζουν από τον Hamilton.

«Ο χειρότερος αντίπαλός μου στη διεκδίκηση του τίτλου είναι ο ίδιος μου ο εαυτός».
Αν ο ίδιος ο Vettel παραδέχεται το παραπάνω, εμείς δεν μπορούμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο.
Με την F1 να βρίσκεται στη Σιγκαπούρη και να ετοιμάζεται για τον θεαματικό νυκτερινό αγώνα Marina Bay, η παρότρυνση της Σπαρτιάτισσας μάνας προς τον πολεμιστή γιο, είναι αυτό που θα μπορούσε να έχει πει και η Scuderia στον Γερμανό.

Απομένουν επτά αγώνες για το τέλος του πρωταθλήματος και σο περιθώριο περιμένουν 175 βαθμοί για να μοιραστούν. Με τον Hamilton να προηγείται με 30 βαθμούς διαφορά μετά την επίδοση του στη Monza, ο Vettel δεν έχει περιθώρια για απώλειες.
Ο Βρετανός πέρυσι κέρδισε στη Σιγκαπούρη μια νίκη που ήρθε σχεδόν από το πουθενά μετά τη σύγκρουση των Vettel, Raikkonen και Verstappen στην εκκίνηση.  
Ωστόσο τα στατιστικά είναι υπέρ του Γερμανού που έχει κερδίσει 4 φορές τον αγώνα, έναντι 3 του μεγάλου του αντίπαλου.

Ο αγώνας στη Marina Bay  είναι κατά τα λοιπά ένα σιρκουί πόλης με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Η διαδρομή έχει συνολικά 23 στροφές, τις περισσότερες από όλους τους αγώνες της F1, πράγμα που μεταφράζεται σε σημαντική καταπόνηση των ελαστικών. Για τα τελευταία αξίζει να σημειώσουμε πως φέτος θα έχουμε ένα συνδυασμό που θα περιλαμβάνει την εξαιρετικά μαλακή (hypersoft) την πάρα πολύ μαλακή γόμα (ultrasoft) και τη μαλακή γόμα (soft), με την πολύ μαλακή γόμα (supersoft) να απουσιάζει.

Η βροχή δεν είναι κάτι που έχουμε δει στη συγκεκριμένη πίστα (με εξαίρεση τον περυσινό αγώνα), ενώ σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας.
Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι παρά το γεγονός ότι έχουμε δύο ζώνες DRS, τα προσπεράσματα δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η Red Bull με το πιο κοντό μεταξόνιο και τον «διψασμένο» Verstappen μπορεί να απειλήσει τη Ferrari και να κάνει την έκπληξη.
Οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο στις 16:00 ώρα Ελλάδος (Cosmote) και ο αγώνας την Κυριακή στις 15:10 ώρα Ελλάδος (Cosmote, ΕΡΤ).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube