GP Ρωσίας: Η Mercedes κάνει το «1-2» με Hamilton - Bottas

GP Ρωσίας: Η Mercedes κάνει το «1-2» με Hamilton - Bottas

Πλήρης ανατροπή του αγώνα με τον Vettel να εγκαταλείπει και τον Leclerc να μένει τρίτος.

Και από εκεί που όλα έδειχναν στην αρχή του αγώνα ότι η Ferrari θα έκανε εύκολα το «1-2», ήρθε η Mercedes, σχεδόν από το πουθενά, να το κάνει αυτή και οι Hamilton, Bottas να ανεβαίνουν στα δύο πρώτα σκαλιά του βάθρου. 
Ο Leclerc που είχε την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης έμεινε τρίτος και ο Vettel που ξεκίνησε τον αγώνα καλύτερα από όλους, έμεινε όταν ο κινητήρας δήλωσε απρόθυμος να συνεχίσει. 

Τέταρτος ο Verstappen και πέμπτος ένας εξαιρετικός Albon που ξεκίνησε από τα πιτ και βρέθηκε πολύ ψηλά μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα. 

Ο αγώνας 

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα οι δύο Ferrari πετάχτηκαν εμπρός με τον Vettel να περνά τον Leclerc, και τον Sainz να βρίσκεται εμπρός από τον Bottas.

Όμως πριν καν συμπληρωθει γύρος το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα μετά από μια τριπλή επαφή των Grosjean,  Giovinazzi και Ricciardo. Τρεις γύρους μετά ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά με τη σεριά να παραμένει ως έχει και τον Vettel  να δηλώνει ανυπακοή στην οδηγία της ομάδας να αφήσει τον Leclerc να περάσει. Αντίθετα μάλιστα ο Γερμανός αντί να σηκώσει το πόδι από το γκάζι, άνοιγε τη διαφορά από τον ομόσταυλό του, την ώρα που ο Hamilton έδειχνε να κλείνει τη διαφορά που τον χώριζε από τον Μονεγάσκο. 

Ο Leclerc μπήκε πρώτος στα πιτ να βάλει τη μέση γόμα στον 23ο γύρο και τέσσερις γύρους μετά μπήκε ο Vettel ο οποίος βγήκε πίσω από τον συναθλητή του. Η επιθυμία της ομάδας εκπληρώθηκε έστω και έτσι. Όμως αμέσως μετά ο Vettel είδε την μονάδα MGU-K να τον εγκαταλείπει και πάρκαρε δίπλα στην πίστα. Σαν αποτέλεσμα εμφανίστηκε η ένδειξη για εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο διαδέχτηκε το πραγματικό όταν ο Russell έπεσε πάνω στις μπαριέρες. Ο Hamilton είχε προλάβει όμως να μπει στα πιτ και να βάλει τη μαλακή γόμα, κάτι που έκανε και ο Leclerc στον 30ο γύρο βγαίνοντας πίσω από τις δύο Mercedes. 

Όταν έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας από την πίστα ο Μονεγάσκος προσπάθησε να πιέσει, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον Bottas μια - δύο φορές αλλά δεν μπόρεσε να τον περάσει. Από εκεί και μετά το παιχνίδι πέρασε στα χέρια των δύο Mercedes με τον Hamilton να ανοίγει τη διαφορά και τον Bottas να μην δίνει στον Leclerc άλλες ευκαρίες να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την 3η θέση. 

Κάπως έτσι έπεσε η καρό σημαία που βρήκε τις δύο Mercedes εμπρός, καταφέροντας κάτι που στην αρχή του αγώνα φαινόταν ακατόρθωτο. Ωστόσο έδειξαν ότι μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν με τα αυτοκίνητα ασφαλείας και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Vettel να πετύχουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και να σπάσουν το σερί της Ferrari των τελευταίων αγώνων. 

Επόμενος αγώνας, στην Ιαπωνία, στις  11-13 Οκτωβρίου. 

ru

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube