GP Μπαχρέιν: Με την ελπίδα να ανακάμψει η Ferrari [video]

GP Μπαχρέιν: Με την ελπίδα να ανακάμψει η Ferrari [video]

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς αναμένεται με μεγάλη αγωνία από τους φίλους της Scuderia.

Η Ferrari θέλει να ξεχάσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα την εμφάνισή της στην Αυστραλία που δεν ήταν και ό,τι καλύτερο ήθελαν οι «κόκκινοι» για να ξεκινήσουν τη σεζόν. Η Αυστραλία δεν σημαδεύτηκε μόνον από την άνετη νίκη της Mercedes αλλά και από το γεγονός ότι η Red Bull αποδείχθηκε πολύ πιο γρήγορη από τη Ferrari που στις χειμερινές δοκιμές φαινόταν να έχει ανακάμψει.
Βέβαια το πρωτάθλημα μόλις άρχισε, αλλά από την άλλη –όπως λένε – η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…

Στο Μπαχρέιν λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο η F1, σε έναν αγώνα μοναδικό που ήταν και ο πρώτος στη Μέση Ανατολή που μπήκε στο καλαντάρι, το 2004.
Ήταν η χρονιά που κέρδισε ο Michael Schumacher για να ακολουθήσουν αργότερα οι  Fernando Alonso και Sebastian Vettel. Μάλιστα ο Ισπανός ο οποίος πλέον δεν αγωνίζεται στην F1, κέρδισε εκεί τον πρώτο του αγώνα με τα χρώματα της Scuderia.
Η Ferrari είχε κερδίσει και πέρυσι με τον Vettel ο οποίος είχε πάρει και την pole position. Toν ταχύτερο γύρο το 2018 είχε κάνει ο Bottas και το αναφέρουμε διότι από φέτος, ο οδηγός που θα γράψει τον ταχύτερο γύρο παίρνει έναν επιπλέον βαθμό.
Το Μπαχρέιν από το 2014 είναι ο τρίτος νυκτερινός αγώνας της F1, μετά από αυτούς στη Σιγκαπούρη και το Αμπού Ντάμπι, με την πίστα να έχει σχεδιαστεί από τον μετρ του είδους τον Γερμανό Hermann Tilke και να συνδυάζει αρμονικά μεγάλες ευθείες με απαιτητικές για οδηγούς και μονοθέσια καμπές

Θεωρητικά και με βάση όσα είδαμε στην Αυστραλία, η Mercedes αυτή τη στιγμή διαθέτει το ταχύτερο μονοθέσιο, όμως η πίστα δεν φαίνεται να τους ταιριάζει, την ώρα που όπως προείπαμε η Ferrari σίγουρα θα θέλει να ανακάμψει επαναλαμβάνοντας την περυσινή νίκη. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε τη Red Bull που εμφανίστηκε στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς πολύ δυνατή, ενώ από τις υπόλοιπες ομάδες η Haas είναι αυτή που διακρίθηκε στην Αυστραλία και θέλει να εδραιωθεί σαν η τέταρτη πιο ανταγωνιστική ομάδα.
Να θυμίσουμε ότι ο αγώνας ξεκινά την Κυριακή στις 18:10 ώρα Ελλάδος και μεταδίδεται ζωντανά τόσο από τη δημόσια τηλεόραση όσο και από την Cosmοte TV.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον αγώνα του 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube