GP Μονακό: H Μercedes κυρίαρχη στις ελεύθερες δοκιμές

GP Μονακό: H Μercedes κυρίαρχη στις ελεύθερες δοκιμές

Tαχύτερος όλων ο Hamilton - Η Ferrari δείχνει να μην μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματά της. 

Απόλυτη κυριαρχία Mercedes και Lewis Hamilton στις δύο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών στο Πριγκιπάτο. 
Μάλιστα οι δύο Mercedes ειδικά στο FP2 κινήθηκαν σε δικό τους ρυθμό, με τον ανταγωνισμό να μένει πολύ πίσω σε επιδόσεις. 

Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ταχύτερος αναδείχθηκε ο Hamilton με τον Verstappen να σημειώνει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση εμπρός από τον Bottas. Οι δύο Ferrari περιορίστηκαν στην 4η και 5η θέση με τον «τοπικό» Leclerc να είναι ταχύτερος από τον Vettel. Στο FP1 άπαντες κινήθηκαν μόνον με τη μαλακή γόμα.

fp1

Στη δεύτερη περίοδο ο Hamilton εξακολουθούσε να κινείται ταχύτερα από όλους και δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν, ενώ στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Bottas με διαφορά μόλις 0,081". Ακολούθησαν Vettel και Gasly, ενώ την πέμπτη καλύτερη επίδοση έκανε προς έκπληξη πολλών ο Albon. 
Ο Verstappen έπεσε πολύ πίσω σε σχέση με την επίδοσή του στο FP1 λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε στη μονάδα ισχύος, έχασε πολλούς γύρους και τελικά βγήκε στην πίστα τα τελευταία δέκα λεπτά. 
Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Leclerc, που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ένα καλό γύρο και έτσι από την 4η έπεσε στην 10η θέση. 

fp2

Ακόμη και στις προσομοιώσεις του αγώνα με τη μέση γόμα, οι δύο Mercedes κινήθηκαν πιο γρήγορα από όλους με τη Ferrari που φορούσε τη μαλακή να μην μπορεί να ξεφύγει από τη μετριότητα. 

Αύριο είναι μια κενή μέρα με τα μονοθέσιο να βγαίνουν στην πίστα το Σάββατο στις 13:00 για το FP3 για να ακολουθήσουν στις 16:00 οι κρίσιμες κατατακτήριες δοκιμές. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube