GP Μονακό: Η Mercedes βλέπει τη Red Bull σαν το απόλυτο φαβορί

GP Μονακό: Η Mercedes βλέπει τη Red Bull σαν το απόλυτο φαβορί

Οι «ταύροι» είναι πολύ πιο γρήγοροι στις πίστες με χαμηλή μέση ωριαία ταχύτητα.

Ο πιο φημισμένος αλλά και ο πιο ιδιαίτερος αγώνας στο καλαντάρι της F1 είναι αυτός στο Μονακό. Είναι ο αγώνας που από το 1950 όταν για πρώτη φορά έγινε εκεί Grand Prix, όλοι θέλουν να κερδίσουν και ο αγώνας στον οποίο η νίκη πολλές φορές πανηγυρίζεται όσο και η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία του αγώνα για να καταλάβουμε γιατί θεωρείται το «πετράδι στο στέμμα» και γιατί όλοι το θέλουν.
Ωστόσο, και ενόψει του αγώνα της Κυριακής, η Mercedes δηλώνει ανήσυχη για τις επιδόσεις της στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου.

Να θυμίσουμε πως πέρυσι ο Bottas τερμάτισε 4ος και ο Hamilton 7ος, έχοντας ξεκινήσει από την 14η θέση εξαιτίας ενός πολύ προβληματικού Q2 που είχε στις κατατακτήριες.
Η αγωνία της Mercedes είναι ότι οι επιδόσεις της δεν είναι τόσο καλές στις αργές πίστες, και το Μονακό μαζί με τη Σιγκαπούρη και Βουδαπέστη είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αδυναμίας μας, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Toto Wolff.

Μάλιστα τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει γιατί το μονοθέσιό τους έχει αυτήν την «αδυναμία προσαρμογής» στην συγκεκριμένη διαδρομή.
Από την πλευρά του ο Hamilton βλέπει σαν μεγάλο φαβορί τις Red Bull. To Μονακό για εμάς είναι μια μεγάλη πρόκληση είπε ο Βρετανός, αλλά αν δείτε τις επιδόσεις της Red Bull στα αργά κομμάτια των προηγούμενων αγώνων θα δείτε ότι έχει το προβάδισμα, ακόμη και από τη Ferrari.

Ο Bottas, συμπληρώνοντας τη σκέψη του Hamilton, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις επιδόσεις της Red Bull στο τελευταίο κομμάτι της πίστας στη Βαρκελώνη, δικαιολογώντας με τη σειρά του το γιατί θεωρεί τους «ταύρους» ως φαβορί στο Πριγκιπάτο.
Σίγουρα – κατέληξε – δεν θα είναι ένα και τόσο εύκολο Σαββατοκύριακο για εμάς, αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube