GP Μεξικό: O Verstappen στην pole position αλλά ο Leclerc ξεκινά πρώτος [video]

GP Μεξικό: O Verstappen στην pole position αλλά ο Leclerc ξεκινά πρώτος [video]

Γιατί τιμωρήθηκε ο Ολλανδός με τρεις θέσεις ποινής. 

Ο Max Verstappen ήταν αυτός που σημειώσε τον ταχύτερο χρονο στις κατατακτήριες του αγώνα στο Μεξικό. Ο Ολλανδός πέτυχε τη δεύτερη pole position της καριέρας του, εμπρός από τις δύο Ferrari των Leclerc και Vettel, αλλά η χαρά του κράτησε λίγο καθώς οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με ποινή τριών θέσων και έτσι θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση. 

Και αυτό διότι αγνόησε την κίτρινη σημαία στην τελευταία στροφή της δεύτερης προσπάθειάς του, σημαία που είχε βγει επειδή ο Bottas είχε χάσει τον έλεγχο της Mercedes λίγο πριν και είχε καταλήξει στον τοίχο του Autodromo Hermanos Rodriguez στο συγκεκριμένο σημείο. O Verstappen όφειλε αν μειώσει ταχύτητα. Αντ΄αυτού δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι κάνοντας το ταχύτερο χρόνο στο τρίτο κομμάτι της πίστας.

Οι αγωνοδίκες σημείωσαν ότι η κίτρινη σημαία ήταν εμφανώς ορατή και μάλιστα υπογράμμισαν ότι ο Vettel που πέρασε από το σημείο πριν τον Ολλανδό σήκωσε το πόδι από το γκάζι έχοντας δει την κίτρινη σημαία, κάτι που σημαίνει πως αυτή φαινόταν κανονικά και έπρεπε να την λάβει υπόψη του και ο Verstappen. O Ολλανδός τιμωρήθηκε επίσης και με δύο πόντους ποινής στην αγωνιστική του άδεια. 

Σχολιάζοντας την απόφαση των αγωνοδικών ο Christian Horner την χαρακτήρισε απογοητευτική  και ως “μεγάλη ντροπή”, καθως η Ferrari στον αγώνα θα είναι πολύ γρήγορη. Ως εκ τούτου είπε εκείνο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο είναι η ζωή των ελαστικών. Όπως και να έχει κατέληξε, έχουμε ένα πολύ καλό μονοθέσιο και θα δώσουμε τη μάχη. 

OI ΧΡΟΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ

pl

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube