GP Μεξικό: Ο Hamilton έτοιμος να πανηγυρίσει τον πέμπτο του τίτλο

GP Μεξικό: Ο Hamilton έτοιμος να πανηγυρίσει τον πέμπτο του τίτλο

Του αρκεί μια έβδομη θέση για να κατοχυρώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Lewis Hamilton πρέπει να τερματίσει στην έβδομη θέση στο Μεξικό την Κυριακή για να κατοχυρώσει και να πανηγυρίσει τον πέμπτο του τίτλο στη Formula 1.

Ο Hamilton προηγείται του Vettel κατά 70 βαθμούς με 75 βαθμούς να απομένουν να μοιραστούν στους τρεις τελευταίους αγώνες στο Μεξικό, τη Βραζιλία και το Abu Dhabi.

Ο οδηγός της Mercedes είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το πρωτάθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, αλλά η νίκη του Kimi Raikkonen και η ανάκαμψη του Vettel στην τέταρτη θέση, έδωσε μια μικρή… παράταση στον Hamilton.

Σε αντίθεση με το Austin, όμως, ο Hamilton τώρα δεν χρειάζεται να κυνηγήσει τη νίκη. Αρκεί μια έβδομη θέση, έστω και αν ο Vettel κερδίσει τον αγώνα, για να πάρει το βαθμολογικό πλεονέκτημα που θα του εξασφαλίζει τον τίτλο.
Ο Hamilton θα εξασφαλίσει επίσης το πρωτάθλημα αν ο Vettel δεν κερδίσει τον αγώνα, ασχέτως της θέσης που τελικά αυτός θα τερματίσει.

Την περασμένη Κυριακή ο Hamilton δήλωσε ότι «ειλικρινά δεν με νοιάζει» που δεν κατοχύρωσα τον τίτλο σε αυτόν τον αγώνα, «ούτε μια στιγμή στη διάρκειά του δεν σκεφτόμουν τον τίτλο», είπε.  και δεν «σκέφτηκε ούτε μια σκέψη για τη νίκη του πρωταθλήματος».

Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών ο Hamilton δήλωσε πως είμαστε ακόμη σε πολύ καλή θέση, έχουμε χάσει κάποιους βαθμούς αλλά απομένουν τρεις αγώνες και ξέρουμε πού είναι το πρόβλημα και τι πρέπει να κάνουμε. Η Μercedes προηγείται της Ferrari κατά 66 βαθμούς. 

.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube