GP Μεγάλης Βρετανίας: Στο ναό του Silverstone [video]

GP Μεγάλης Βρετανίας: Στο ναό του Silverstone [video]

Αμφίβολο αν η Ferrari μπορέσει να επαναλάβει το περυσινό «1-3».

Αν κάποια πίστα θεωρείται «το σπίτι» της Formula 1 αυτή είναι το Silverstone, εκεί όπου στις 13 Μαΐου του 1950 φιλοξενήθηκε ο πρώτος αγώνας ενός νεοσύστατου – τότε – πρωταθλήματος που θα άλλαζε οριστικά την ιστορία των αγώνων αυτοκινήτου.

Ένας άλλος λόγος που το Silverstone θεωρείται «το σπίτι» της F1, είναι διότι στην γύρω από την πίστα περιοχή αλλά και στη Βρετανία εδρεύουν πολλές ομάδες όπως για παράδειγμα η Force India, η Mercedes, η Williams, η McLaren κ.α.

Το Βρετανικό Grand Prix φιλοξενήθηκε αποκλειστικά στην πίστα του Silverstone μέχρι το 1955 όταν στο παιχνίδι μπήκε και αυτή στο Aintree, έως ότου η τελαυταία δώσει τη θέση της στο επίσης θρυλικό Brands Hatch που φιλοξενούσαν εναλλακτικά τον αγώνα. Από το 2010 η F1 επέστρεψε στο Silverstone το οποίο στο μεταξύ είχε αλλάξει χάραξη. Πρόσφατα ανανεώθηκε το συμβόλαιό της για τα επόμενα πέντε χρόνια, αφού μέχρι πρότινος κινδύνευε να βγει έξω από το καλαντάρι.

Η νέα χάραξη απαιτεί το απόλυτο πάντρεμα ταχύτητας και κρατήματος. Έχει απαιτητικές στροφές (Maggots, Becketts, Chapel) τις οποίες ακολουθούν μεγάλες ευθείες και το ερώτημα είναι ποια από τα μονοθέσια θα είναι έτοιμα να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο εκεί.

Η Ferrari σύμφωνα και με δηλώσεις της ίδιας της ομάδας, κρατά μικρό καλάθι και το πιθανότερο είναι να μην δούμε από τα κόκκινα μονοθέσια της επιδόσεις που είδαμε στην Αυστρία, με τη Mercedes να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και τον Hamilton να θέλει να πάρει την έκτη του «εντός έδρας» νίκη. Ήδη ο Βρετανός μετρά πέντε νίκες στην καριέρα του στο Silverstone μαζί με τους  Jim Clark και Alain Prost. Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε πως πέρυσι ο Vettel ήταν αυτός που είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί και μάλιστα στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Raikkonen με τη δεύτερη Ferrari.

H McLaren που ανανέωσε το συμβόλαιο και για τους δύο της οδηγούς για το 2020, αναμένεται να κυνηγήσει μια θέση ψηλά στη δεκάδα, την ώρα που η Red Bull έρχεται με το ηθικό στα ύψη από την επίδοση στην Αυστρία με την Alfa Romeo επίσης να δείχνει εσχάτως ανανεωμένη.
Τέλος, αφού μιλάμε και για αγώνα σε βρετανικό έδαφος δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τον παράγοντα «καιρό» που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 12 Ιουλίου
FP1: 12.00-13.30
FP2: 16.00-17.30

Σάββατο 13 Ιουλίου
FP3: 13.00-14.00
Κατατακτήριες: 16.00-17.00

Κυριακή 14 Ιουλίου
Αγώνας: 16.10

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του περυσινού αγώνα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube