GP Κίνας: Σε απόσταση αναπνοής Mercedes και Ferrari

GP Κίνας: Σε απόσταση αναπνοής Mercedes και Ferrari

Τι έδειξαν οι χρόνοι στις πρώτες δύο περιόδους των ελεύθερων δοκιμών.

Οι Bottas και Vettel έγραψαν τους καλύτερους χρόνους στις ελεύθερες δοκιμές στην Κίνα, δείχνοντας πως οι δύο ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά σε επιδόσεις και πως η μάχη τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα θα είναι σκληρή.

Στο FP1 καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Vettel με Hamilton να ακολουθεί και τον Leclerc να γράφει τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Ωστόσο οι διαφορές μεταξύ τους ήταν πάρα πολύ μικρές κάτι που φάνηκε στη συνέχεια και στο FP2.

Eδώ αρχικά ο Γερμανός οδηγός της Ferrari ήταν αυτός που έκανε τους ταχύτερους γύρους, αλλά στη συνέχεια πέρασε μπροστά ο Bottas με διαφορά μόλις 0,027’’. Tρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε η Verstappen εμπρός από τον τέταρτο Hamilton, τον οποίο ακολούθησαν Hulkenberg και Sainz.
Ο Leclerc έπεσε ακριβώς πίσω από όλους τους παραπάνω, κάνοντας τον 7ο ταχύτερο χρόνο, αλλά ο Μονεγάσκος έκανε μόλις 13 γύρους με τους μηχανικούς της Ferrari να τον κρατούν την περισσότερη ώρα στα πιτ για να τσεκάρουν το σύστημα ψύξης του κινητήρα.

Πρέπει να σημειώσουμε πως η Mercedes έγραψε τους καλύτερους χρόνους τόσο με την σκληρή όσο και τη μέση γόμα.

Η επόμενη «μάχη» είναι προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου (09:00) στις κατατακτήριες δοκιμές, μάχη που αναμένεται να κριθεί – με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα – στα εκατοστά του δευτερολέπτου.

resu

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube