GP Κίνας: O Bottas στην pole position του χιλιοστού Grand Prix

GP Κίνας: O Bottas στην pole position του χιλιοστού Grand Prix

Oι Mercedes έκαναν άνετα το “1-2” εμπρός από τις δύο Ferrari. 

H Mercedes έκανε επίδειξη δύναμης στις κατατακτήριες δοκιμές της Κίνας και πέυχε το “1-2” με άνεση, με τον Bottas να είναι αυτός που θα ξεκινήσει πρώτος την Κυριακή το πρωί. 

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και έτσι από το Q1 φάνηκε πως η pole position θα ήταν υπόθεση των δύο Mercedes. Τρίτο καλύτερο χρόνο στο Q1 έκανε ο Verstappen που άφησε τέταρτο τον Vettel με τον Leclerc να μπλέκει αρχικά στην κίνηση και να μένει πολύ πίσω αλλά στη συνέχεια να κάνει μια πιο “καθαρή” προσπάθεια και να είναι αυτός που θα πετύχαινε τον δεύτερο χρόνο. 

Στο Q2 άπαντες οι διεκδικητές της pole position βγήκαν στην πίστα με τη μαλακή γόμα. Αρχικά ο Bottas ήταν ο πιο γρήγορος αλλά στη συνέχεια ο Hamilton “πυροβόλησε” και ήταν αυτός που έκανε τον καλύτερο χρονο. Την  ίδια στιγμή Vettel και Leclerc προσπαθούσαν αλλά η Ferrari έδειχνε να μην μπορεί να φτάσει τον ρυθμό των Mercedes. To τέλος του Q2 βρήκε τους  Kvyat, Perez, Raikkonen, Sainz και Norris να μένουν εκτός της τελικής διαδικασίας και να κάνουν παρέα στους Stroll, Russell, Kubica, Giovinazzi και Albon που είχαν μείνει εκτός από το Q1.

Aπέμεναν δύο προσπάθειες στο Q3 για να δούμε ποιος θα έπαιρνε την ιστορική 1.000στή pole position στην ιστορία της F1. Ο Bottas στην πρώτη προσπάθεια έκανε τον καλύτερο χρόνο 0,007’’ εμπρός από τον Hamilton με τους Vettel, Verstappen και Leclerc να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Στη δεύτερη προσπάθεια η σειρά στις δύο πρώτες θέσεις παρέμεινε η ίδια με τον Hamilton να μην μπορεί να βελτιώσει. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Vettel που θα έχει δίπλα του την  άλλη Ferrari του Leclerc, ενώ ακριβώς από πίσω τους θα βρίσκεται ο Verstappen. 

Nα θυμίσουμε πως ο αγώνας ξεκινά αύριο Κυριακή στις 09:10 το πρωί ώρα Ελλάδος.

china

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube