GP Καναδά: Το πλεονέκτημα σε αυτούς που έχουν υψηλή τελική [video]

GP Καναδά: Το πλεονέκτημα σε αυτούς που έχουν υψηλή τελική [video]

Στο Μόντρελ του Καναδά μετακομίζει η Formula1 αυτό το Σαββατοκύριακο, σε έναν αγώνα που η ιστορία δείχνει πως είναι «επιρρεπής» σε ανατροπές και εκπλήξεις.
Η Formula 1 βρίσκεται στον Καναδά από το 1961, αλλά μόλις ο 1978 μετακόμισε στο «νησάκι της Παναγίας» (Ile Notre-Dame), στην πίστα (σιρκουί επί της ουσίας) που το 1982 πήρε το όνομα του Gilles Villeneuve.

Πρόκειται για ένα τεχνητό νησάκι που φιλοξενεί έναν από τους πλέον συναρπαστικούς και απρόβλεπτους – όπως έχει αποδείξει η ιστορία – αγώνες της F1.

Πολλοί είναι οι οδηγοί που έχουν πανηγυρίσει την παρθενική τους νίκη στο μήκους 4,361 km σιρκουί (συνολικά 70 γύρους μετρά ο αγώνας), όπως οι Jean Alesi (1995),  Lewis Hamilton (2007), Robert Kubica (2008) και Daniel Ricciardo (2014). Μάλιστα ο Πολωνός θα έχει να θυμάται πέρα από τη νίκη και ένα φοβερό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα χρόνο πριν.

Ο Καναδάς όμως δεν έχει να θυμάται μόνον το ατύχημα του Kubica, καθώς οι Jacques Villeneuve, Jenson Button, Juan Pablo Montoya, Michael Schumacher και Sebastian Vettel, έχουν δοκιμάσει την... αντοχή του περίφημου «τοίχου των πρωταθλητών», στην έξοδο του τελευταίου σικέιν.

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα και τα χαρακτηριστικά της πίστας, φαίνεται ότι τα μονοθέσια με μεγάλες τελικές ταχύτητες είναι αυτά που ευνοούνται περισσότερο με την πίσω ευθεία να αποτελεί το ιδανικό σημείο για προσπεράσματα. Mercedes και Ferrari αναμένεται να κονταροχτυπηθούν τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα, χωρίς να υποτιμούμε τις Red Bull που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν την έκπληξη ανά πάσα στιγμή.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, McLaren και Toro Rosso μπορεί να αναρριχηθούν στις πίσω από την κορυφή θέσεις, ενώ ας μην υποτιμούμε την Racing Point και Alfa Romeo, κυρίως λόγω κινητήρων.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Παρασκευή 7 Ιουνίου
FP1: 17:00-18:30
FP2: 21:00-22:30

Σάββατο 8 Ιουνίου
FP3: 18:00-19:00
Κατατακτήριες: 21:00-22:00

Κυριακή 9 Ιουνίου
Αγώνας: 21:10

Δείτε ένα βίντεο από τις… επαφές στον «τοίχο των πρωταθλητών»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube