GP Καναδά: O Vettel στην πρώτη του pole position για το 2019

GP Καναδά: O Vettel στην πρώτη του pole position για το 2019

Στη δεύτερη θέση ο Hamilton και στην τρίτη ο Leclerc. 

Ο Sebastian Vettel πήρε την pole position στον Καναδά, και σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Leclerc δίνει επιτέλους στους φίλους της Ferrari το δικαίωμα να χαμογελούν και να ελπίζουν πως αύριο στον Καναδά η Scuderia μπορεί και να πανηγυρίσει μια νίκη. 

Η Ferrari έδειχνε δυνατή ήδη από την τριτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών όπου ο Γερμανός ήταν ταχύτερος από τον Μονεγάσκο ομόσταυλό του.

Στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών η Ferrari έκανε καλύτερους χρόνους με τη Mercedes να είναι πίσω της αλλά πολύ κοντά χάνοντας μόνον στο τελευταίο sector. Στη μάχη για το ποιος θα περάσει στο Q2 η μεγάλη αρνητική έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Raikkonen που μάλιστα έχσα από τον ομόσταυλό του Giovinazzi. Εκτός έμειναν επίσης οι Perez και Stroll και βέβαια οι Williams. 

Στο Q2 άπαντες οι διεκδικητές των πρώτων θέσεων ξεκίνησαν με μέση γόμα για να κάνουν με αυτήν τον καλύτερό τους χρόνο και έτσι να έχουν το δικαίωμα αύριο να ξεκινήσουν τον αγώνα με αυτήν. Οι χρόνοι ήταν παρεμφερείς με αυτούς του Q1 όμως ο Verstappen έμπλεξε στην κίνηση και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη γόμα δεν είχε καλή πρόσφυση έμεινε εκτός δεκάδας μετά τα πρώτα περάσματα. Ετσι απόφάσισε να μπει στα πιτ για να βάλει μαλακή γόμα και να προσπαθήσει για έναν καλύτερο χρόνο. Όταν ξαναβγήκε στην πίστα μπροστά του είχε τον Magnussen που και αυτός προσπαθούσε να βελτιώσει. Όμως ο Δανός χτύπησε στον τοίχο των πρωταθλητών, διέλυσε το μονοθέσιό του, η διαδικασία διακόπηκε και ο Verstappen (και κάποιοι άλλοι που θα βελτίωναν) είδε την προσπάθειά του για να μεπι στο Q3 να τερματίζεται εκεί. 

Στο μεταξύ οι άνθρωποι της πίστας χρειάστηκαν πάρα πολύ χρόνο για να απομακρύνουν το πληγωμένο μονοθέσιο του Δανού από το οδόστρωμα αφού δεν είχαν τον κατάλληλο γερανό (!) και η διαδικασία για το Q3 καθυστέρησε αισθητά. 

Όταν αυτή ξεκίνησε, στους πρώτους γύρους ο Hamilton έκανε τον καλύτερο χρόνο και πέρασε πρώτος. Την ίδια στιγμή ο Bottas είχε ένα τετ-α-κε ευτυχώς διχως άλλα δυσάρεστα επακόλουθα αλλά έμεινε χωρίς να πάρει χρόνο. 

Στις δεύτερες πρόσπάθειες ο Vettel πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε να βρει τη διαφορά από τον Hamilton και να περάσει αυτός τελικά στην pole position με τον Leclerc να μένει τρίτος πίσω από τον Βρετανό οδηγός της Mercedes. Εξαιρετική η προπάθεια του Ricciardo που θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 4η θέση. 

Κάπως έτσι, ο αυριανός αγώνας που ξεκινά στις 21:10 ώρα Ελλάδος αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον. 

cana

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube