GP Iταλίας, FP2: Βρέχει, δεν βρέχει... Leclerc

GP Iταλίας, FP2: Βρέχει, δεν βρέχει... Leclerc

Ο Μονεγάσκος έκανε τον καλύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. 

Το FP2 ξεκίνησε με την πίστα να είναι στεγνή σε πολλά σημεία αλλά και σε κάποια άλλα να κρατά υγρασίες.Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούσαν όλοι να χρησιμοποιήσουν σλικ ελαστικά. 
Δεδομένου ότι όλοι φοβήθηκαν στην επανάληψη της βροχής με το που άναψε το πράσινο φως βγήκαν όλοι στην πίστα με τον Lewis Hamilton να κάνει τον καλύτερο γύρο 1:21.972 χρησιμοποιώντας μέση γόμα.

Ο Sebastian Vettel, που χρησιμοποίησε επίσης μέση γόμα, ήταν 0,303 δευτερόλεπτα πιο αργός, ενώ ο Leclerc χρησιμοποίησε σκληρή και έπεσε στην τέταρτη θέση πίσω από τον Max Verstappen της Red Bull.
Πολύ γρήγορα όμως όλοι πέρασαν στα μαλακά ελαστικά για να κάνουν χρόνους πριν έρθει η βροχή, η οποία τελικά ήρθε και μάλιστα έντονη κρατώντας όλα τα αυτοκίνητα στα πιτ για περισσότερο από 20 λεπτά. 

Προηγουμένως και με τη μαλακή γόμα ο Leclerc έγραψε ένα χρόνο της τάξης του 1:20.978 μπαίνοντας επικεφαλής με τον Vettel να ακολουθεί με διαφορά δύο δέκατα του δευτερολέπτου.Η Ferrari λοιπόν έκανε γρήγορα τους καλύτερους χρόνων όλων γράφοντας το «1-2» με τη Red Bull να την ακολουθεί στις επόμενες θέσεις. Τους ταύρους ακολούθησαν σε επιδόσεις οι δύο Mercedes που πιο πίσω άφησαν τους Grosjean και ο Ricciardo.

Όταν η βροχή κόπασε και βγήκαν πάλι όλοι στην πίστα ο Hamilton κατάφερε να κάνει με τη μαλακή γόμα (είχε στεγνώσει η πίστα) τον δεύτερο χρόνο με τον Bottas να κάνει τον τέταρτο χρόνο. 
Ακολούθησαν οι δύο Red Bull με τους Verstappen και Albon. Να θυμίσουμε πως ο Ολλανδός έχει ποινή και θα ξεκινήσει από τις πίσω θέσεις την Κυριακή, αφού άλλαξε κινητήρα και έβαλε τον spec-four της Honda. Ο Albon έχει ήδη αυτόν τον κινητήρα έχοντας εκτίσει την ποινή του από το Βέλγιο, όταν ξεκίνησε 17ος αλλά κατάφερε να τερματίσει 5ος. 

Με τον καιρό να παίζει τα δικά του παιχνίδια και τα προγνωστικά να μιλούν για βροχή την Κυριακή, είμαστε μπροστά σε ένα πολύ ενδιαφέρον Σάββατο με τις κατατακτήριες αλλά και μια εξαιρετικά αγωνιώδη Κυριακή. 

fp

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube