node/36460

GP Iταλίας, FP2: Βρέχει, δεν βρέχει... Leclerc

Ο Μονεγάσκος έκανε τον καλύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. 

Το FP2 ξεκίνησε με την πίστα να είναι στεγνή σε πολλά σημεία αλλά και σε κάποια άλλα να κρατά υγρασίες.Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούσαν όλοι να χρησιμοποιήσουν σλικ ελαστικά. 
Δεδομένου ότι όλοι φοβήθηκαν στην επανάληψη της βροχής με το που άναψε το πράσινο φως βγήκαν όλοι στην πίστα με τον Lewis Hamilton να κάνει τον καλύτερο γύρο 1:21.972 χρησιμοποιώντας μέση γόμα.

Ο Sebastian Vettel, που χρησιμοποίησε επίσης μέση γόμα, ήταν 0,303 δευτερόλεπτα πιο αργός, ενώ ο Leclerc χρησιμοποίησε σκληρή και έπεσε στην τέταρτη θέση πίσω από τον Max Verstappen της Red Bull.
Πολύ γρήγορα όμως όλοι πέρασαν στα μαλακά ελαστικά για να κάνουν χρόνους πριν έρθει η βροχή, η οποία τελικά ήρθε και μάλιστα έντονη κρατώντας όλα τα αυτοκίνητα στα πιτ για περισσότερο από 20 λεπτά. 

Προηγουμένως και με τη μαλακή γόμα ο Leclerc έγραψε ένα χρόνο της τάξης του 1:20.978 μπαίνοντας επικεφαλής με τον Vettel να ακολουθεί με διαφορά δύο δέκατα του δευτερολέπτου.Η Ferrari λοιπόν έκανε γρήγορα τους καλύτερους χρόνων όλων γράφοντας το «1-2» με τη Red Bull να την ακολουθεί στις επόμενες θέσεις. Τους ταύρους ακολούθησαν σε επιδόσεις οι δύο Mercedes που πιο πίσω άφησαν τους Grosjean και ο Ricciardo.

Όταν η βροχή κόπασε και βγήκαν πάλι όλοι στην πίστα ο Hamilton κατάφερε να κάνει με τη μαλακή γόμα (είχε στεγνώσει η πίστα) τον δεύτερο χρόνο με τον Bottas να κάνει τον τέταρτο χρόνο. 
Ακολούθησαν οι δύο Red Bull με τους Verstappen και Albon. Να θυμίσουμε πως ο Ολλανδός έχει ποινή και θα ξεκινήσει από τις πίσω θέσεις την Κυριακή, αφού άλλαξε κινητήρα και έβαλε τον spec-four της Honda. Ο Albon έχει ήδη αυτόν τον κινητήρα έχοντας εκτίσει την ποινή του από το Βέλγιο, όταν ξεκίνησε 17ος αλλά κατάφερε να τερματίσει 5ος. 

Με τον καιρό να παίζει τα δικά του παιχνίδια και τα προγνωστικά να μιλούν για βροχή την Κυριακή, είμαστε μπροστά σε ένα πολύ ενδιαφέρον Σάββατο με τις κατατακτήριες αλλά και μια εξαιρετικά αγωνιώδη Κυριακή. 

fp

TAGS
node/39591
Ferrari Hublot Esports Series

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Η Ferrari ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη του προγράμματος e-sport που ονομάζεται «Hublot Esport Series». Ο νικητής της γενικής κατάταξης θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα Esport Ferrari και θα ενημερωθεί από τον Charles Leclerc.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου: Αυτή θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών, οι οποίες είναι δωρεάν. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο game «Assetto Cors»a με μια Ferrari 488 Challenge Evo, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτήν την εκδήλωση. 

Μια πρώτη σειρά «AM» θα αναδείξει τους νικητές που θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο: Στη Σειρά PRO, όπου θα διαγωνιστούν οι εικονικοί πιλότοι υψηλού επιπέδου. Συνολικά, 24 αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στους αγώνες τον επόμενο Οκτώβριο και θα γίνει μια νέα επιλογή με τους 12 ταχύτερους οδηγούς που θα συναντηθούν τον Νοέμβριο για τρεις νέους αγώνες.

Στο τέλος των παραπάνω, η Ferrari θα έχει τον τελικό νικητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επίσημα στην εικονική ομάδα του Cavallino Rampante, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο οδηγούς: Τους David Tonizza και Enzo Bonito.

Ferrari Hublot Esports Series

Και ευθύς αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Ένας επίσημος οδηγός της Ferrari Esport θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο μπάκετ μιας πραγματικής αγωνιστικής Ferrari; Η Ferrari απαντά ευγενικά ότι κάθε κλάδος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να παραμείνει έτσι. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε από το λεγόμενα των Ιταλών, δεν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα… Σε αντίθεση με την GT Academy που διοργανώνει η Nissan, η οποία επιτρέπει σε έναν ερασιτέχνη να περνά από το εικονικό στο πραγματικό περιβάλλον μιας ομάδα της Nissan.

Οι πιλότοι του «πραγματικού» κόσμου είναι όμως απαραίτητα καλοί και πίσω από μια οθόνη; Ο Charles Leclerc, επίσημος οδηγός της F1 της Ferrari, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν ισχύει: Οι καλύτεροι «simracers» είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτεροι από έναν οδηγό F1, όταν τα δύο μέρη βρεθούν πίσω από μια τιμονιέρα και μια οθόνη. 

node/39524
Opel Corsa-e rally

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Τα αγωνιστικά EV, ύστερα από αγώνες ενιαίου τύπου, θα εμφανιστούν και στα ράλι, όπως το αναγγέλλει σιωπηρά το Opel Corsa-e του είδους.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Για να αναδείξουν όλη την τεχνογνωσία τους στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι κατασκευαστές προσέρχονται στον χώρο των αγώνων. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη τη Formula E, αλλά και το Jaguar I-Pace Trophy. Και πλέον, οι κατασκευαστές προσβλέπουν και στα ράλι.

Η Opel θα μπορούσε να είναι η πρώτη φίρμα που θα προσέλθει σε αυτήν τη διοργάνωση με το νέο Corsa-e Rally, όπως αφήνει να εννοηθεί -ή να μαντέψουμε- το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από ειδικούς στο zeroundersteer. Το ηλεκτρικό σουπερμίνι, αδελφό μοντέλο του Peugeot e-208, εξελίσσεται στις πίστες δοκιμών των Blitz, επιτρέποντάς μας να εξοικειωθούμε με την ενοχλητική (;) εικόνα ενός EV ράλικαρ. Και λέμε «ενοχλητική», καθώς μόνο ο θόρυβος από τον τροχασμό του αυτοκινήτου θα διαταράσσει την ηρεμία στα βουνά και στα δάση.

Opel Corsa-e rally

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ασφάλτινη εκδοχή του Corsa-e που έχει το στάνταρ σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού σουπερμίνι της Opel, (ηλεκτρομοτέρ 136 PS και 260 Nm, μπαταρίες 50 kWh), με ένα διαφορικό Torsen να φροντίζει για τη μετάδοση. Την επαφή του με τον δρόμο θα υποστηρίζουν φυσικά αναβαθμισμένες αναρτήσεις και λάστιχα. Επιπλέον. θα υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις οδήγησης: Competition, Rain και Eco, με την τελευταία για εξοικονόμηση ενέργειας στις απλές διαδρομές.

Opel Corsa-e rally

Το αγωνιστικό Opel Corsa-e θα κάνει το ντεμπούτο του στο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup σε τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από €50.000 για τις ιδιωτικές ομάδες.