GP Ισπανίας: Vettel και Raikkonen εξηγούν τι έγινε με τα λάστιχα στο Q3

GP Ισπανίας: Vettel και Raikkonen εξηγούν τι έγινε με τα λάστιχα στο Q3

Γιατί οι κόκκινοι έδειξαν να βολεύονται καλύτερα με τη soft γόμα - Καθοριστική η στρατηγική στον σημερινό αγώνα.

Ο Sebastian Vettel και ο Kimi Raikkonen έχουν εξηγούν τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν στο δεύτερο σκέλος του Q3  τστο Grand Prix της Ισπανίας να αλλάξουν γόμα ελαστικών.

Ο Raikkonen έχασε πολύτιμο χρόνο όταν στην πρώτη προσπάθειά του στο Q3 έκανε λάθος στην πρώτη στροφή που του χάλασε λολη την προσπάθεια. Στη συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει από supersoft σε soft για τη δεύτερη και τελευταία προσπάθειά του.

Ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες όντας μισό δευτερόλεπτο σχεδόν πίσω από τον Hamilton και τρία δέκατα πίσω από τον Vettel. 

Μετά το λάθος ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο, δήλωσε ο Raikkonen. Δεν είχα πολλά να χάσω, έτσι σκέφτηκα ότι θα προσπαθούσα με τα softs που τα αισθάνθηκα αρκετά καλά στο Q2.
Ο Raikkonen παραδέχτηκε ότι τα supersoft, ελαστικά δημιούργησαν μέγα πονοκέφαλο σε όλες τις ομάδες αυτό το Σαββατοκύριακο, με το λεπτότερο πέλμα να είναι ο πιθανότερος παράγοντας κατά την εκτίμησή του. 

Αγωνιζόμασταν να κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν, δεν ήταν τα πιο απλά προκριματικά, είπε ο Raikkonen, τονίζοντας πως είναι λίγο απογοητευμένος αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα.

Τα ελαστικά, κατέληξε, δεν είναι τα ίδια με αυτά που είχαμε στους τελευταίους αγώνες. Δεν λέω πως ήταν κακά, αλλά χρειάζονταν περισσότεροι γύροι για να έρθουν στο ιδανικό σημείο απόδοσής τους. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Vettel ο οποίος και αυτός πέρασε στα soft ελαστικά για τη δεύτερή του προσπάθεια στο Q3. 

Δεν είχα καλή αίσθηση από τα supersoft είπε ο Γερμανός. Ζήτησα να αλλάζω σε soft και πιστεύω ότι έκανα τη σωστή κίνηση. Ημουν σαφώς πιο ευτυχισμένος με αυτή τη γόμα. Τα ελαστικά αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν διαφορετικά και αυτό μας δυσκόλεψε. 

Παρά το γεγονός ότι η Ferrari φαινόταν να μπορεί να παίρνει τα καλύτερά της αποτελέσματα με τα πιο μαλακά ελαστικά, αυτό το Σάββατο η Mercedes ήταν αυτή που τα κατάφερε καλύτερα. 

Παρεμβαίνοντας ο Raikkonen εξήγησε ότι μπορεί τα ελαστικά να είναι για όλους ίδια, αλλά κάποιες φορές για άλλους λειτουργούν καλύτερα και για κάποιους άλλους όχι. 

Και κατέληξε λέγοντας πως δεν μπορεί να απαντήσει αν οι επιδόσεις τους θα ήταν καλύτερες ή όχι αν είχαν τα ελαστικά που είχαν και στους προηγούμενους αγώνες. 
Σε κάθε περίπτωση μένει να δούμε τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουν οι ομάδες στον σημερινό αγώνα αφού οι Mercedes και ο Verstappen χρησιμοποίησαν τη super soft γόμα, ενώ οι Ferrari και ο Ricciardo τη soft.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube