GP Ιαπωνίας: Τελευταία ευκαιρία για τον Vettel

GP Ιαπωνίας: Τελευταία ευκαιρία για τον Vettel

Ο Γερμανός όντας 50 βαθμούς πίσω από τον Hamilton δεν έχει και πολλά περιθώρια πέρα από τη νίκη.

Mε τον Hamilton να προηγείται κατά 50 βαθμούς από τον Vettel και 125 βαθμούς στο καλάθι να περιμένουν να μοιραστούν ως το τέλος του πρωταθλήματος, ο οδηγός της Ferrari δεν έχει πλέον και πολλές ευκαιρίες να ανατρέψει την κατάσταση.
Ιδανικά ο Γερμανός θέλει νίκη και τον Hamilton εκτός δεκάδας. Αλλά αυτό είναι ιδανικό σενάριο…

Η Suzuka, μια πίστα με μεγάλη ιστορία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ίσως αποδειχθεί καθοριστική για την έκβαση της μάχης του τίτλου. Αλλωστε, διαχρονικά, εκεί έχουν κριθεί ουκ ολίγα πρωταθλήματα. Ποιος δεν θυμάται τις επεισοδιακές μάχες Senna και Prost το 1989 και το 1990;

Ηamilton και Vettel μετρούν ο καθένας από τέσσερις νίκες στη συγκεκριμένη πίστα, μια πίστα που η χάραξή της σε σχήμα «8» κρύβει μπόλικες ιδιαιτερότητες, απαιτεί δύναμη από τα μονοθέσια αλλά και αεροδυναμικές ρυθμίσεις τέτοιες που να ανταποκρίνονται στις πολύ γρήγορες καμπές.

Την ίδια στιγμή χρειάζεται μια ξεχωριστή στρατηγική για τις αλλαγές ελαστικών με τη φθορά τους (λόγω χάραξης της πίστας) να είναι μάλλον ομοιόμορφη.

pire

Για το Ιαπωνικό Grand Prix η Pirelli επέλεξε τη μέση, τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο Hamilton που κέρδισε πέρυσι είχε κάνει μόνον μια αλλαγή.
Βέβαια καθοριστικό ρόλο θα παίξει και ο καιρός, που για την Κυριακή προβλέπεται στεγνός, ενώ για αύριο και μεθαύριο βροχερός, με την περιοχή πάντως να μας έχει δώσει και έντονες βροχές.
Το σίγουρο είναι πως ο αγώνας θα είναι αγώνας για δύo, τόσο σε επίπεδο ομάδων όσο και οδηγών.
Κυριακή  κοντή γιορτή λοιπόν…

Το πρόγραμμα του τριημέρου

Παρασκευή 5/10
FP1: 04:00-05:30
FP2: 08:00-09:30

Σάββατο 6/10
FP3: 06:00-07:00
Κατατακτήριες: 09:00 - 10:00

Κυριακή 7/10
Αγώνας: 08:10

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube