GP HΠΑ: Ποινή τριών θέσεων στον Vettel - Κυρίαρχος o Hamilton σε FP1 και FP2

GP HΠΑ: Ποινή τριών θέσεων στον Vettel - Κυρίαρχος o Hamilton σε FP1 και FP2

Υπό βροχή οι ελεύθερες δοκιμές - Βροχή προβλέπεται και σήμερα στην πίστα του Austin. 

O Hamilton έδειξε ότι είναι κυριάρχος του παιχνιδιού στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών στο Τέξας. Ο Βρετανός κινήθηκε υπό βροχή ταχύτερα από όλους -μάλιστα στο FP2 έκανε μόλις τρεις γύρους - αποδεικνύοντας ότι είναι σε απίστευτη φόρμα και βέβαια ένα βήμα μακριά από έναν ακόμη τίτλο. 

Την ίδια στιγμή, ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, ο Vettel, έχασε και άλλο έδαφος έναντι του αντιπάλου του, αφού πήρε ποινή τριών θέσεων στη σειρά εκκίνησης της Κυριακής και στην καλύτερη περίπτωση πλέον θα ξεκινήσει τέταρτος. 

Αιτία το ότι σύμφωνα με τους αγωνοδίκες δεν έκοψε ταχύτητα όταν στο FP1 ο μελλοντικός του ομόσταυλος, ο Leclerc έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και βγήκε εκτός πίστας και στην προσπάθειά του να επιστρέψει έφερε μπόλικο χαλίκι μάσα σε αυτήν. Κάπου εκεί οι κριτές έβγαλαν κόκκινη σημαία θεωρώντας ότι η διαδικασία έπρεπε να διακοπεί για να καθαριστεί το οδόστρωμα και όπως λένε οι αγωνοδίκες, ο Vettel κινήθηκε πολύ πιο γρήγορα από όσο επιτρεπόταν. 

Οι αγωνοδίκες λοιπόν εφάρμοσαν τον κανονισμό και επέβαλαν ποινή τριών θέσων στον Γερμανό, όπως είχαν κάνει με το  Ricciardo στην Αυστραλία και τον Ocon στην Ιαπωνία. 

Κάπως έτσι ξεαγχώθηκε ο Hamilton αφού ακόμη και αν ο Vettel κάνει σήμερα το βράδυ τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες θα ξεκινήσει τρεις θέσεις πιο πίσω.

Με τον οδηγό της Mercedes να προηγείται στη βαθμολογία κατά 67 βαθμούς είναι πολύ πιθανό αύριο, με την πτώση της καρό σημαίας, ο Βρετανός να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου για το 2018. 

Αυτό θα συμβεί αν:

-Ο Hamilton κερδίσει και ο Vettel τερματίσει τρίτος ή πιο πίσω.

-Ο Ηamilton τερματίσει δεύτερος και ο Vettel τερματίσει πέμπτος ή πιο πίσω.

-O Hamilton  τερματίσει τρίτος και ο Vettel έβδομος ή πιο πίσω.

-O Hamilton τερματίσει τέταρτος και ο Vettel όγδοος ή πιο πίσω. 

-Ο Hamilton τερματίσει πέμπτος και ο Vettel ένατος ή πιο πίσω, και τέλος αν

-Ο Hamilton τερματίσει έκτος και ο Vettel μείνει εκτός βαθμών. 

TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP1

fp

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP2

fp2
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube