GP Γερμανίας: Οι Ferrari ταχύτερες όλων στις ελεύθερες δοκιμές [video]

GP Γερμανίας: Οι Ferrari ταχύτερες όλων στις ελεύθερες δοκιμές [video]

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες καύσωνα στην πίστα του Hockenheim.

Σε συνθήκες που ουδείς είχε ξαναζήσει πραγματοποιήθηκαν στην πίστα του Hockenheim οι δύο πρώτες περίοδοι των ελεύθερων δοκιμών του γερμανικού GP. 
Και όταν μιλάμε για συνθήκες πρωτόγνωρες αναφερόμαστε στο πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη και το οποίο είχε ανεβάσει τη θερμοκρασία της ασφάλτου έως και πάνω από τους 50 βαθμούς, την ώρα που οι μηχανικοί έδιναν μάχη να κρατήσουν σταθερή τη θερμοκρασία των κινητήρων. Βέβαια αυτοί που υπέφεραν περισσότερο από όλους είναι οι οδηγοί με την καταπόνηση που υφίσταται ο οργανισμός σε αυτές τις συνθήκες να είναι τεράστια. 

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν η Ferrari ήταν αυτή που έγραψε τους καλύτερους χρόνους, αφού η Mercedes έχει πρόβλημα όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει. Στο FP1 ο Vettel ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο ακολουθούμενος από τον Leclerc, αμφότεροι με μαλακή γόμα. Οι δύο Mercedes ακολούθησαν στις θέσεις 3 και 5 με τον Verstappen να «χώνεται» ανάμεσα στα δύο ασημένια βέλη. 

fp

Στο FP2 ο ήλιος είχε ανέβει ακόμη πιο ψηλά και οι θερμοκρασία στην πίστα θύμιζε καμίνι. Η Ferrari είχε και πάλι το προβάδισμα, αυτή τη φορά όμως ο Leclerc ήταν αυτός που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο. Τα κόκκινα μονοθέσια ήταν σαφώς πιο γρήγορα στους δύο πρώτους τομείς της πίστας,που είναι και οι ταχύτεροι. 
Ωστόσο, αύριο και κυρίως την Κυριακή οι προβλέψεις για τον καιρό μιλούν για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οπότε δεν αποκλείεται να ανακάμψει η Μercedes αλλά και η Red Bull. H τελευταία πάντως δεν δείχνει ικανή να χτυπήσει πρώτο σκαλί, δίχως βέβαια να υποτιμούμε τις ικανότητες του Verstappen. Ο άλλος οδηγός της ομάδας, ο Gasly, απλά κατάφερε να καταστρέψει το μονοθέσιό του όταν είχε μια άσχημη έξοδο λίγο πριν το τέλος της περιόδου. 

gasl

Πιο πίσω στην κατάταξη και μέσα στη δεκάδα «στριμώχνονταν» η Haas με τον Grosjean, η Racing Point, η Alfa Romeo και η Renault. Εκτός από τη γαλλική ομάδα όλες οι υπόλοιπες δοκίμαζαν αναβαθμίσεις, κάτι που σημαίνει ότι ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει αύριο στις κατατακτήριες και βέβαια στον αγώνα. 

pf

Υπομονή λοιπόν έως αύριο που έχουμε το FP3 στις 13:00 και τρεις ώρες μετά τις κρίσιμες κατατακτήριες δοκιμές. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube