GP Βρετανίας: O Hamilton πανηγύρισε μέσα στο σπίτι του 

GP Βρετανίας: O Hamilton πανηγύρισε μέσα στο σπίτι του 

Απίστευτες μάχες, αυτοκίνητο ασφαλείας και ένα τρακάρισμα Vettel-Verstappen, χαρακτήρισαν τον αγώνα.

Σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες της χρονιάς, ο Lewis Hamilton κατάφερε να τερματίσει πρώτος πανηγυρίζοντας έξαλλα μια νίκη μέσα στο σπίτι του, στην πίστα του Silvertsone. 

Αμέσως μετά την εκκίνηση φάνηκε ότι θα είχαμε έναν πολύ καλό αγώνα. Ο Bottas έστριψε πρώτος, αλλά ο Hamilton κόλησε αμέσως πίσω του με τους δύο οδηγούς της Mercedes να δίνουν μια συναρπαστική μάχη με το “καλημέρα”. Λίγο πιο πίσω ο Vettel πέρασε τον Gasly στην εκκίνηση και βρέθηκε πέμπτος βάζοντας τον Verstappen ανάμεσα σε αυτόν και τον Leclerc.

Oι δύο Mercedes μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του τηλεσκηνοθέτη με τη μάχη τους, αφού ο Hamilton κατάφερε σε κάποια στογμή να περάσει εμπρός με τον Bottas να ξαναπαίρνει την πρωτοπορεία. Από τη μάχη αυτή φάνηκε να κερδίζει για λίγο ο Μονεγάσκος που μείωσε τη διαφορά του από τον Hamilton αλλά όχι για πολύ. 

Ο οδηγός της Ferrari είχε πίσω του τον Verstappen που έδειχνε να είναι σε καλύτερο ρυθμό με τον Leclerc να αμυύνεται σθεναρά. Από τη ματαξύ τους μάχη παρολίγο να επωφεληθεί και ο Vettel που κάποια στιγμή τους πλησίασε, αλλά τελικά ο κερδισμένος αποδείχθηκε ο Gasly που πήρε πισω την πέμπτη θέση από τον Γερμανό, για να μπει όμως αμέσως μετά στα πιτ και να φορέσει τη σκληρή γόμα σε μια κίνηση της Red Bull που τον ήθελε να πάει έτσι μέχρι το τέλος. 

Στον αμέσως επόμενο γύρο Leclerc και Verstappen μπήκαν μαζί για αλλαγή ελαστικών με την ομάδα της Red Bull να είναι ταχύτερη κατά κάποια δέκατα του δευτερολέπτου από αυτήν της Ferrari. Σαν αποτέλεσμα οι δυο οδηγοί βγήκαν σχεδόν δίπλα-δίπλα από τα πιτ με τον Ολλανδό να έχει ένα ελάχιστο προβάδισμα. Ωστόσο αμέσως μόλις “πάτησαν πίστα” ο Leclerc επιτέθηκε και πέρασε μπροστά για να ξεκινήσει μια ακόμη φοβερή μάχη ανάμεσά τους. 

Τα πράγματα άλλαξαν στον 21ο γύρο, όταν ο  Giovinazzi είχε έξοδο στη Vake και κόλησε στην αμμοπαγίδα με αποτέλεσμα να βγει στην πίστα αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Hamilton μπήκε αμέσως στα πιτ φόρεσε σκληρή γόμα και βγήκε μπροστά από όλους, την ώρα που το ίδιο έκανε και ο Vettel βγαίνοντας στην τρίτη θέση πίσω από το safety car. Αντίθετα ο Leclerc μπήκε ένα γύρο αργότερα με αποτέλεσμα όταν βγήκε να βρεθεί στην 6η θέση πίσω από τους Gasly και Verstappen. 

Όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας αποσύρθηκε ο Hamilton πλέον ήταν πρώτος, ο Bottas δεύτερος και ο Vettel τρίτος. Ο Leclerc πάλευε να καλύεψει τη διαφορά από τις δύο Red Bull τη στιγμή που ο Gasly άφησε σχεδόν τον Verstappen να τον περάσει, ενώ στη συνέχεια έκανε πολύ δύσκλοη τη ζωή του Μονεγάσκου. Στον 36ο γύρο ο Leclerc κατάφερε να περάσει αλλά στο μεταξύ ο Verstappen είχε αρχίσει να φτάνει τον Vettel και να τον πιέζει για να τον περάσει και να πάρει αυτός την 3η θέση. 

Στον 38ο γύρο ο Ολλανδός πέρασε τον Γαρμανό όμως αμέσως μετά ο Vettel στην προσπάθειά του να πιέσει αμέσως τον αντίπαλό του, έχασε τα φρένα και έπεσε με δύναμη πίσω από τη Red Bull για να βγουν και οι δύο εκτός πίστας. Ως εκ θαύματος τα μονοθέσια παρά της σφοδρότητα της σύγκρουσης επανήλθαν στην πίστα με πιο βαριά πληγωμένη τη Ferrari που μπήκε στα πιτ να αλλάξει εμπρός αεροτομή και έπεσε τελευταία, με τους αγωνοδίκες να δίνουν και 10” ποινή στον Vettel για το συμβάν. 

Κάπως έτσι ο Leclerc βρέθηκε ξανά στη θέση από την οποία ξεκίνησε, την τρίτη και τερμάτισε σε αυτήν κατακτώντας ένα ακόμη βάθρο αποδεικνύοντας με την συνολική σημερινή του εμφάνιση το ταλέντο και την ταχύτητά του. 

Μετά τον τερματισμό ο Vettel έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον Verstappen σε μια κίνηση ευ αγωνίζεσθαι, παραδεχόμενος πως η ευθύνη ήταν όλη δική του. 

Την ίδια στιγμή ο Hamilton πανηγύριζε μια ακόμη νίκη, έχοντας μάλιτσα πάρει και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, που τον έκανε στο τέλος με μια κουρασμένη σκληρή γόμα, παρά το γεγονός ότι ο Bottas είχε βάλει μερικούς γύρυς πριν το τέλος τη μαλακή γόμα για να κάνει αυτός τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. 

Ο Βρετανός δείχνει να είναι στις καλύτερες στιγμές της καριέρας του και η Mercedes το ίδιο. Επόμενος αγώνας στην πίστα του Hockenheim, στη Γερμανία το τριήμερο 26-28 Ιουλίου.

resu

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube