GP Βρετανίας: Ο Bottas στην pole position μέσα στο σπίτι του Hamilton

GP Βρετανίας: Ο Bottas στην pole position μέσα στο σπίτι του Hamilton

Ο Leclerc στην τρίτη θέση σώζει την τιμή της Ferrari.

O Bottas ήταν αυτός που πήρε την pole  position στο Βρετανικό GP με διαφορά μόλις 0,006 δευτερόλεπτα από τον ομόσταυλό του Hamilton αφήνοντας τρίτον τον Leclerc να είναι αυτός που θα σώσει την τιμή της Ferrari. 

Λίγες ώρες πριν τις κατατακτήριες Mercedes και Ferrari έδειχναν με βάση τους χρόνους του FP3 να είναι κοντά και να προμηνύεται μια καλή μάχη. Μάλιστα ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia είχε πετύχει και τον καλύτερο χρόνο. 

Η ώρα της αλήθεια όμως είναι η ώρα των κατατακτηρίων και έτσι στο Q1 ο Hamilton φάνηκε να είναι ο ταχύτερος ειδικά όταν φόρεσε τη μαλακή γόμα, αφού με τη μεσαία ο Leclerc είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο. Οι δυο τους άφησαν πίσω τόσο τον Bottas όσο και τους Verstappen και Vettel που δεν μπορούσαν να φτάσουν τον ρυθμό της κορυφής. Πιο πίσω υπήρε αγωνία με τους  Perez, Hulkenberg και Raikkonen να καταφέρνουν μόλις λίγο πριν μηδενίσει το χρονόμετρο να φεύγουν από τη ζώνη του αποκλεισμού στην οποία βρέθηκαν οι Magnussen, Kvyat, Stroll, Russell και Kubica.. 

Αμέσως μετά, στο Q2,  Mercedes και Red Bull βγήκαν στην πίστα με τη μέση γόμα για να κάνουν χρόνο με αυτήν και έτσι να έχουν το δικαίωμα να ξεκινήσουν αύριο με τα μεσαία ελαστικά. Ταχύτερος αποδείχθηκε ο Μονεγάσκος της Ferrari με την παντάδα που θα έδινα την καθοριστική μάχη στο Q3 να αποτελείται κατά σειρά από τους Bottas, Hamilton, Verstappen και Vettel. Αντίθετα αυτοί που δεν θα έβλεπαν τα πράσινα φώτα για το Q3 ήταν οι Sainz,  Giovinazzi, Raikkonen, Grosjean και Perez, με τον αποκλεισμό του πρώτου να λογίζεται ως έκπληξη. 

Η ώρα της αλήθεια ήρθε και ο Bottas ξεκίνησε κάνοντας τον καλύτερο χρόνο όλων στο πρώτο πέρασμα του Q3 αφού ο Hamilton είχε ένα λάθος στη στροφή Brooklands που τον έριξε πίσω από τον ομόσταυλό του. Τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Ολλανδός της Red Bull με τις Ferrari να μην μπορούν να πιάσουν ρυθμό τριάδας. 

Στη δεύτερη προσπάθεια ο Hamilton ήταν αλάνθαστος, ο Bottas δεν βελτίωσε, όμως κράτησε την πρώτη θέση για μόλις 0,006”. Αντίθετα ο Leclerc βελτίωσε πολύ το χρόνο του, αλλά μολονότι στο πρώτο και στο δεύτερο κομμάτι της πίστας ήταν ταχύτερος όλων, στο τρίτο δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά και περιορίστηκε στην τρίτη θέση της σειράς εκκίνησης. Σε κακή μέρα ο Vettel θα ξεκινήσει πίσω και από τις δύο Red Bull, αύριο στις 16:10 που θα σβήσουν τα κόκκινα φώτα στην πίστα του Silverstone.

sil

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube