GP Βρετανίας: Gasly και Bottas ταχύτεροι σε FP1 και FP2 αντίστοιχα [video]

GP Βρετανίας: Gasly και Bottas ταχύτεροι σε FP1 και FP2 αντίστοιχα [video]

Πολλά προβλήματα στην πρώτη περίοδο εξαιτίας μιας ξαφνικής μπόρας. 

O Gasly ήταν αυτός που έκανε την έκπληξη στο FP1 του Silverstone και έγραψε τον καλύτερο χρόνο, αλλά στη στη συνέχεια, στο FP2 επέστρεψε η κανονικότητα.
Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών χαρακτηρίστηκε από μπόλικα λάθη, την ώρα που οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν τον δικό τους ρόλο. 
Μια μπόρα αρκούσε για να δημιουργήσει προβλήματα πρόσφυσης στη νέα άσφαλτο της πίστας με πολλούς οδηγούς να χάνουν τον έλεγχο, αλλά κανέναν -ευτυχώς - να μην κάνει ζημιά στο μονοθέσιό του, εκτός από τον Romain Grosjean, ο οποίος έχασε μόνος του τον έλεγχο του μονοθεσίου της Haas στο τέλος της ευθείας των pits και κατέστρεψε την εμπρός αεροτομή του.

fp1

Το απόγευμα, η Mercedes ανέλαβα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με τους Bottas και Hamilton να κάνουν το «1-2». Πίσω τους και σε πολύ κοντινή χρονική απόσταση οι δύο Ferrari με τους Leclerc και Vettel. Ο Gasly βρέθηκε αυτήτη φορά πέμπτος με τους Norris και Verstappen να συμπληρώνουν την επτάδα.

Προβλήματα αντιμετώπισε η Renault που δεν πέτυχε καλές επιδόσεις, ενώ το μονοθέσιο του Ricciardo να σβήνει ξαφνικά και το μονοθέσιο να μένει στη μέση της πίστας. 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι οδηγοί είναι η φθορά των ελαστικών, ίσως και λόγω της νέας ασφάλτου. 
Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών (13:00) και βέβαια στις κατατακτήριες στις 16:00. 

fp2

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube