GP Βελγίου: Επιστροφή στη δράση με το θρυλικό Spa [video]

GP Βελγίου: Επιστροφή στη δράση με το θρυλικό Spa [video]

Mια από τις πιο απαιτητικές πίστες του πρωταθλήματος υποδέχεται αυτό το τριήμερο τη Formula 1.

Μετά τις θερινές διακοπές η Formula 1 επιστρέφει σε μια από τις ωραιότερες πίστες του πρωταθλήματος, το Spa-Francorchamps. Με μήκος 7 χιλιομέτρων και μοναδική χάραξη όπως η  περίφημη Eau Rouge, το Spa φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα το 1950. Βέβαια η πίστα τότε δεν είχε τη σημερινή της μορφή, την οποία απέκτησε το 1983. Διατήρησε όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της όπως τις υψομετρικές διαφορές, τις μεγάλες ευθείες και τις απαιτητικές καμπές.

Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι ευμετάβλητες και ουκ ολίγες φορές έχουμε δει τη βροχή να παίζει καθοριστικό ρόλο, βροχή που συχνά εμφανίζεται σε ένα μόνο μέρος της πίστας την ώρα που σε άλλα σημεία της το οδόστρωμα είναι στεγνό. Αυτό είναι ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα οδηγών και ομάδων. 

Σε αγωνιστκό επίπεδο, ειδικά φέτος η Mercedes (που ανανέωσε το συμβόλαιο του Bottas) δείχνει να είναι η πιο δυνατή ομάδα, ωστόσο οι απαιτήσεις της πίστας από τον κινητήρα φέρνει τη Ferrari σε πλεονεκτική θέση. Από τις λοιπές ομάδες η ισχυρότερη εμφανίζεται η McLaren. 

Nα θυμίσουμε ότι πέρυσι νικητής αναδείχθηκε ο Vettel που ξεκινούσε δεύτερος πίσω από τον Hamilton ο οποίος τερμάτισε μια θέση πίσω από τον Γερμανό και εμπρός από τον Verstappen που συμπλήρωσε το βάθρο. 

Το πρόγραμμα του τριημέρου

Παρασκευή 30 Αυγούστου
FP1: 12:00-13:30
FP2: 16:00-17:30

Σάββατο 31 Αυγούστου
FP3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00-17:00

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
Αγώνας: 16:10

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube