GP Βαρκελώνης: ο Bottas επικράτησε στις ελεύθερες δοκιμές

GP Βαρκελώνης: ο Bottas επικράτησε στις ελεύθερες δοκιμές

Έκανε τον ταχύτερο γύρο και στις δύο περιόδους - Ανταγωνιστική εμφανίζεται η Ferrari.

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος και στις δύο περιόδους των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης. 
Ο οδηγός της Mercedes είδε τον Sebastian Vettel να κάνει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο με διαφορά 0,115'' και τον Charles Leclerc να σημειώνει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο (1:18.172).
Ο Lewis Hamilton ακολούθησε με 1:18.575, με την πρώτη δεκάδα να συμπληρώνεται από τους Grosjean, Sainz, Magnussen, Gasly, Kvyat και Hulkenberg.
Να σημειώσουμε πως οι δύο Ferrari έκαναν όλη την περίοδο με την soft γόμα, ενώ οι Mercedes χρησιμοποίησαν και τη medium. 

fp1

Στο FP2 η Mercedes με τον Bottas παρέμεινε στην κορυφή αλλά τώρα στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Hmailton με τη Ferrari να ακολουθεί με τους Leclerc και Vettel. 
Οι «κόκκινοι» στο Circuit de Barcelona-Catalunya εμφανίστηκε να έχει -μέχρι στιγμής - το δεύτερο λόγο, σε αντίθεση με τις χειμερινές δοκιμές όπου φαινόταν αυτή να είναι η ισχυρότερη ομάδα. 
Τα μονοθέσια της Scuderia φάνηκαν να έχουν καλύτερη τελική ταχύτητα, αλλά έχαναν στα πίσω κομμάτια της πίστας από τις Mercedes. Παρόλα αυτά η Ferrari έμεινα πολύ μπροστά από τις Red Bull που δεν μπορούσαν να φτάσουν τον ρυθμό τους. 

fp2

Στις υπόλοιπες ομάδες, η Haas φάνηκε αρκετά δυνατή, ειδικά με τις νέες ρυθμίσεις και τον  Grosjean να κάνει τον έκτο χρόνο. Renault, Racing Point και Toro Rosso δεν έδειξαν να είναι ανταγωνιστικές. 

Αύριο έχουμε την κρίσιμη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών στις 16:00, ενώ θα έχει προηγηθεί το FP3 στις 13:00. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube