GP Bαρκελώνης: Ο Bottas άνετα στην pole position 

GP Bαρκελώνης: Ο Bottas άνετα στην pole position 

Οι Mercedes έκαναν για μια ακόμη φορά το “1-2” - Σφήνα ανάμεσα στις δύο Ferrari ο Verstappen.  

O Bottas πήρε την τρίτη συνεχόμενη pole position της χρονιάς στην πίστα της Βαρκελώνης και αύριο θα ξεκινήσει πρώτος εμπρός από τον ομόσταυλό του Hamilton που δεν κατάφερε ούτε και σε αυτόν τον αγώνα να είναι αυτός ο πρώτος, όντας 0,634’’ πιο αργός. 

Ταυτόχρονα η Mercedes σφραγίζει την μέχρι στιγμής κυριαρχία της έναντι της μεγάλης της αντιπάλου, της Ferrari που είδε τον Vettel να κάνει τον τρίτο χρόνο και τον Leclerc τον πέμπτο, έχοντας σφήνα ανάμεσά τους τον απρόβλεπτο παράγοντα που ακούει στο όνομα Max Verstappen. 

Ο Bottas ήταν ο ταχύτερος στο Q1 έχοντας πίσω του τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull , ενώ πολύ κοντά κινήθηκαν οι Hamilton, Leclerc και Vettel. Στο Q2 πέρασαν επίσης McLaren και Haas, ενώ ο Hulkenberg που είχε μια έξοδο έμεινε εκτός διαδικασίας παρέα με τους Giovinazzi, Russell και Kubica.

Στο Q2, η εικόνα ήταν πάλι η ίδια: Οι δύο Mercedes ήταν εμπρός από όλους με τις Ferrari να αγωνίζονται να κάνουν έναν καλό χρόνο, τόσο ώστε ο Leclerc αναγκάστηκε να βγει προς το τέλος της διαδικασίας για μια ακόμη προσπάθεια για να “κλειδώσει” τη θέση του στη δεκάδα, στην οποία μπήκε ο Ricciardo αφήνοντας εκτός τους  Αlbon, Raikkonen Perez, αλλά και τις δύο McLaren. 

Στη μάχη για την pole position ο Hamilton βγήκε μπροστά από τον ομόσταυλό του στην πίστα αλλά η προσπάθειά του σημαδεύτηκε από δύο-τρία μικρά λαθάκια και τον Bottas να ρίχνει το χρόνο κάτω αό το 1:15 δείνοντας από την αρχή τις προθέσεις του. Ο Βρετανός δεν μπόρεσε να βελτιώσει στη δευτερή του προσπάθεια τόσο ώστε να είναι αυτός που θα ξεκινούσε πρώτος, οπότε οι πανηγυρισμοί ανήκουν δίκαια στον Φινλανδό που φέτος δείχνει πιο μαχητικός από ποτέ. 

Επί της ουσίας η Mercedes δείχνει να μην έχει αντίπαλο, οπότε μένει να δούμε στον αυριανό αγώνα τις προσπάθειες, τις στρατηγικές και βέβαια τον τελικό νικητή του αγώνα στην πίστα της Βαρκλώνης. 

spain

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube