GP Βαρκελώνης: Η σειρά του Hamilton να κερδίσει - Το πέμπτο “1-2” έκανε η Mercedes 

GP Βαρκελώνης: Η σειρά του Hamilton να κερδίσει - Το πέμπτο “1-2” έκανε η Mercedes 

Στην τρίτη θέση ο Verstappen που άφησε εκτός βάθρου τον Vettel. 

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Hamilton να κερδίσει και να αφήσει στη δεύτερη θέση τον Bottas που παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε πρώτος δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τη θέση του. Ωστόσο η Mercedes έκανε το “1-2” και σε αυτόν τον αγώνα, την ώρα που ο Vettel που ξεκινούσε τρίτος με τη Ferrari τερμάτισε τέταρτος πίσω από έναν πολύ καλό Verstappen.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Hamilton έκανε την καλύτερη εκκίνηση από όλους και βρέθηκε πρώτος, με τον Vettel να πιέζει τον Bottas που δεν ξεκίνησε καλά, αλλά πριν συμπληρωθούν οι πρώτες στροφές βρέθηκε να είναι πίσω από τον Ολλανδό της Red Bull μετά από ένα άτσαλο φρενάρισμα. Την ίδια στιγμή ο Βρετανός άνοιγε τη διαφορά αφήνοντας πίσω τόσο τον ομόσταυλό του Bottas όσο και τον Verstappen, ενώ οι δύο Ferrari, πολύ πιο πίσω έδιναν τη δική τους εσωτερική μάχη. Σαφώς πιο αργά από τους πρωτοπόρους τα κόκκινα μονοθέσια ουδέποτε μπόρεσαν να πείσουν για την ανταγωνιστικότητά τους, ενώ στον 12ο γύρο ο Leclerc  πέρασε τον Vettel και βρέθηκε εκείνος στην 4η θέση ναν κυνηγά τον Verstappen και να μαζεύει λίγο τη διαφορά που τους χώριζε.

Στη διαδικασία της αλλαγής ελαστικών ο Γερμανός μπήκε πρώτος στον 20ο και φόρεσε τη μέση γόμα με τον Verstappen να ακολουθεί στον αμέσως επόμενο γύρο αλλά με τη Red Bull να επιλέγει τη μαλακή για τον οδηγό της. Η Ferrari κράτησε έξω τον Leclerc μέχρι τον 26ο γύρο όταν και στην αλλαγή ελαστικών φόρεσε την σκληρή γόμα για να πάει σε στρατηγική ενός pit stip. 

Στο μεταξύ οι Mercedes ήταν σε δικό τους αγώνα. Πρώτος έκανε pit stop στον 27ο γύρο ο Bottas που φόρεσε τη μέση γόμα με τον Hamilton να αλλάζει ελαστικά ένα γύρο αργότερα επιλέγοντας και αυτός τη μέση γόμα.  

Η εικόνα δεν άλλαξε επί της ουσίας, ούτε όταν είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας μετά από μια επαφή των Norris με Stroll. Στο σημείο εκείνο ο Hamilton μπήκε για το δεύτερο pit stop, το ίδιο έκανε και ο Leclerc όμως η σεριά στον πίνακα κατάταξης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έμεινε η ίδια. 

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής εξακολουθούσε όχι μόνον να είναι στην κορυφή αλλά και να γράφει ταχύτερους χρόνους με τον Bottas να είναι σταθερά δεύτερος. 

Η καρό σημαία βρήκε τις δύο Mercedes να κάνουν το πέμπτο “1-2” της χρονιάς, τον Verstappen ευτυχή στο τρίτο σκαλί του βάθρου και την Ferrari να πρέπει πλέον να δώσει πειστικές απαντήσεις για το τι είναι αυτό που πηγαίνει λάθος φέτος και βρίσκεται σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση.  

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Gasly, Magnusses, Sainz, Kvyat και Grosjean που είχαν τις δικές τους μάχες έως ότου οριστικοποιήσουν τις θέσεις τους. 

Πλέον ο Hamilton είναι αυτός που προηγείται στο πρωτάθλημα των οδηγών με 112 βαθμούς έναντι 105 του Bottas και 66 του Verstappen, ενώ στους κατασκευαστές η Mercedes έχει ξεφύγει με 217 βαθμούς από τη δεύτερη Ferrari που έχει 121 με τη Red Bull να είναι στην τρίτη θέση με 87 βαθμούς. 

sp

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube