GP Baku: Ο Bottas στην κορυφή - Η Mercedes κάνει το “1-2”

GP Baku: Ο Bottas στην κορυφή - Η Mercedes κάνει το “1-2”

Τον ταχύτερο γύρο της ημέρας και τον έξτρα βαθμό κέρδισε ο Leclerc.

Ο Valtteri Bottas ξεκίνησε από την pole position στον αγώνα του Baku, έμεινε στην πρώτη θέση σε όλη τη διάρκεια το αγώνα και παρά την πίεση του Hamilton στους τελευταίους γύρους τερμάτισε πρώτος κατακτώντας την δεύτερη φετινή του νίκη, την ώρα που η Mercedes έκανε το απόλυτο ρεκόρ κερδίζοντας το τέταρτο “1-2” σε τέσσερις αγώνες. 

Και αν φέτος η χρονιά δείχνει να είναι εξαιρετική για τον Bottas πώς να σχολιάσει κανείς τις επιδόσεις της Mercedes  που έφυγε από τις δοκιμές της Βαρκελώνης σαν η ομάδα που θα δεν θα μπορούσε να χτυπήσει την Ferrari και βρέθηκε να κάνει το απόλυτο ρεκόρ. 

Από την άλλη, οι κόκκινοι αρκέστηκαν στο Baku στην παρηγορητική τρίτη θέση του Vettel και στον βαθμό του ταχύτερου γύρου που πήρε στο τέλος ο Leclerc με τον Μονεγάσκο να κάνει έναν πολύ καλό αγώνα, αλλά να μην μπορεί να καλύψει το κενό που δημιούργησε η δική του αβλεψία χθες στις δοκιμές που τον έστειλε να ξεκινά πολύ πίσω στη σειρά εκκίνησης. Nα σημειώσουμε πως ο οδηγός της Ferrari μέχρι τον 7ο γύρο είχε ανέβει στην 5η θέση και στον 10ο γύρο είχε περάσει τον Verstappen και απειλούσε τον Vettel όταν και η Ferrari εμπρός στο ενδεχόμενο μιας “οικογενειακής μάχης” κάλεσε τον Γερμανό στα πιτ για να αποφορτίσει την κατάσταση.

Παρόλα αυτά ο Μονεγάσκος βρέθηκε σε κάποια στιγμή να προηγείται του αγώνα πριν βέβαια ολοκληρωθεί η διαδικασία των pit stop, ενώ η προσπάθειά του αναγνωρίστηκε και από τους θεατές καθώς ψηφίστηκε σαν οδηγός της ημέρας. Kαι βέβαια ουδείς μπορεί να προβλέψει την έκβαση του σημερινού αγώνα αν ο Leclerc δεν είχε κάνει το λάθος χθες που τον έστειλε να ξεκινά 10ος και είχε ολοκληρώσει τις κατακτήριες. 

Όπως και να έχει η ιστορία έγραψε το όνομα του Bottas ως νικητή στον 1001ο αγώνα της F1. 

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Verstappen που είχε μια μάχη με τον Perez στους πρώτους γύρους του αγώνα με τον Leclerc να κλείνει την πεντάδα. Ακολούθησαν οι Perez, Sainz, Norris και Stroll με τη δικάδα να κλείνει με τον Raikkonen ο οποίος παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από τα pit κατάφερε να μπει στη δεκάδα και να βαθμολογηθεί για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι και οι δύο McLaren είναι μέσα στους βαθμούς. Ο αγώνας κύλισε ομαλά και σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν είχαμε διακοπές και αυτοκίνητα ασφαλείας ούτε οδηγούς πάνω σε τοίχους όπως ίσως μας προϊδέασαν όσα έγιναν στη διάρκεια των δύο προηγούμενων ημερών. 

Πλέον στο πρωτάθλημα των οδηγών ο Bottas είναι αυτός που προηγείται με 87 βαθμούς έναντι 86 του Hamilton αφού οι δύο οδηγοί μοιράζονται από δύο νίκες αλλά ο Bottas έχει έναν επιπλέον βαθμό από ταχύτερο γύρο. Στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς βρίσκεται ο Vettel με την πεντάδα να κλείνουν οι Verstappen με 51 και Leclerc με 46 βαθμούς αντίστοιχα. 

Στους κατασκευαστές ο Mercedes έχει το απόλυτο των 173 βαθμών με τη Ferrari να ακολουθεί με 98 βαθμούς και τη Red Bull με 63.

ba

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube