GP Azerbaijan: Οριστικά στην τρίτη θέση ο Perez

GP Azerbaijan: Οριστικά στην τρίτη θέση ο Perez

Οι αγωνοδίκες έκριναν πως η άσκοπη χρήση DRS δεν επηρέασε τον αγώνα του.

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα στο Azerbaijan, o Perez κατέκτησε επάξια την 3η θέση στο πόντιουμ πίσω από τον ανέλπιστο νικητή Hamilton και τον Raikkonen.

Ωστόσο, ο οδηγός της Force India τελούσε υπό καθεστώς ελέγχου των αγωνοδικών για άσκοπη χρήση DRS και υπό αυτό το πρίσμα κινδύνευε να χάσει την 3η θέση από τον τέταρτο Vettel.
Ο Perez παρουσιάστηκε στους αγωνοδίκες μαζί με τους  Lance Stroll και Kevin Magnussen οι οποίοι ήταν «κατηγορούμενοι» για το ίδιο παράπτωμα.

Οι αγωνοδίκες άκουσαν τις εξηγήσεις του οδηγού και της ομάδας οι οποίες είχαν να κάνουν με τη δυσλειτουργία του συστήματος, πρόβλημα που ανάγκασε την ομάδα να  δώσει οδηγίες μέσω ενδοσυνεννόησης στον οδηγό για το ποια βήματα έπρεπε να ακολουθήσει για να ενεργοποιήσει και πάλι το σύστημα.

Κάπου εκεί ενεργοποιήθηκε από λάθος το σύστημα του Perez δύο φορές (αυτές για τις οποίες ελέγχετο), αλλά αυτό δεν επηρέασε την αγωνιστική του επίδοση – όπως είπαν οι αγωνοδίκες – αφού ο οδηγός της Force India δεν έκανε κανένα προσπέρασμα στις φάσεις αυτές.
Έτσι κρίθηκε αθώος και κρατά οριστικά την 3η θέση στον αγώνα του Μπακού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube