GP Αυστρίας: Στην έδρα της Red Bull

GP Αυστρίας: Στην έδρα της Red Bull

Με τρεις ζώνες DRS ο αγώνας στο Red Bull Ring, την πίστα με τις λιγότερες στροφές στο πρωτάθλημα.

Μπορεί το μήκος της πίστας στο Spielberg να είναι 4,318 km, όμως όντας η πίστα με τις λιγότερες στροφές (μόλις δέκα) ο χρόνος που γυρίζουν τα μονοθέσια είναι μικρότερος και από αυτόν που γυρίζουν στο Μονακό.
Αυτό είναι το ένα χαρακτηριστικό του Red Bull Ring. Το δεύτερο είναι ότι από το 1970 και μέχρι να αποκτήσει το συγκεκριμένο όνομα, η πίστα που βρίσκεται μέσα σε ένα πολύ όμορφο δάσος, μπήκε και βγήκε από το καλαντάρι της F1 αρκετές φορές.

Η πρώτη φορά ήταν όταν το 1987 κρίθηκε ότι οι προδιαγραφές δεν ήταν οι απαιτούμενες και έτσι είδε την… κόκκινη σημαία. Το 1997 και αφού η εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστρίας η «Α1» ένα χρόνο πριν επένδυσε, η πίστα επέστρεψε στο καλαντάρι με το όνομα A1 Ring. Αυτή η περίοδος κράτησε μέχρι το 2003. Στη συνέχεια – το 2011 - ήταν η Red Bull αυτή που επένδυσε στην πίστα και το 2014 το Spielberg επέστρεψε στην F1 με το όνομα Red Bull Ring, αφού προηγουμένως είχε φιλοξενήσει αγώνες του DTM.

Στη σύγχρονη ιστορία της πίστας η στιγμή που έχει μείνει είναι η σύγκρουση Rosberg και Hamilton στον τελευταίο γύρο του αγώνα, αποκορύφωμα της κόντρας που είχαν οι δύο οδηγοί της Mercedes.
Η Mercedes είναι αυτή που πέρυσι πανηγύρισε τη νίκη με τον Valtteri Bottas.

Παραδοσιακά η Mercedes είναι αυτή που στη συγκεκριμένη πίστα πάει καλύτερα από όλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραγνωρίζουμε τη Ferrari που σε σχέση με πέρυσι έχει αναγεννηθεί., την ώρα που οι «οικοδεσπότες» της Red Bull θα έχει τη νέα MGU-K της Renault.
Το τελευταίο θεωρείται σημαντικό αφού η δύναμη του κινητήρα αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην συγκεκριμένη πίστα, την ώρα που η FIA έχει ανακοινώσει ότι θα έχει τρεις ζώνες DRS για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τα προσπεράσματα.
Σε κάθε περίπτωση, λόγω και της τοποθεσίας, ο καιρός είναι και αυτός ένας παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμάται…

Το πρόγραμμα του Grand Prix

Παρασκευή 29 Ιουνίου
FP1: 121:00-13:30
FP2: 16:00-17:30

Σάββατο 30 Ιουνίου
FP3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00-17:00

Κυριακή 1 Ιουλίου
Αγώνας: 16:10

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube