GP Αυστρίας: Ο Hamilton ταχύτερος στο FP1

GP Αυστρίας: Ο Hamilton ταχύτερος στο FP1

Στην έδρα των «ταύρων» αυτό το Σαββατοκύριακο η Formula 1.

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος όλων στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο Red Bull Ring, που φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο τη Formula1.
Χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, λόγω του καύσωνα που χτυπά όλη την κεντρική Ευρώπη, με το θερμόμετρο να δείχνει 48 βαθμούς στην άσφαλτο.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes χρησιμοποίησε σε όλη τη διάρκεια της περιόδου τη μαλακή γόμα, σε αντίθεση με τον δεύτερο Vettel που δεν αποχωρίστηκε τη μεσαία. Στην τρίτη θέση, με τη μαλακή γόμα ο δεύτερος οδηγός της Mercedes, o Bottas και στην τέταρτη (με μεσαία γόμα) ο Leclerc. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Verstappen που βρέθηκε εμπρός από τον άλλο οδηγό της Red Bull, τoν Gasly.
Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen και Lando Norris.

H πίστα στην Αυστρία είναι αυτή με τις λιγότερες στροφές αλλά και η πίστα που απαιτεί τον μικρότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί ένας γύρος. Το Red Bull Ring φιλοξενεί  από το 2014 το Αυστριακό Grand Prix αυτό το τριήμερο.

Η συγκεκριμένη πίστα έχει περάσει πολλές περιπέτειες μέχρι να ενταχθεί στο καλαντάρι το 2014, αφού έχει μπει και έχει βγει από το πρόγραμμα της F1 στο παρελθόν τρεις φορές. Η βασική αιτία ήταν λόγοι ασφαλείας. Τέλος στην περιπέτεια έβαλε η Red Bull όταν ανέλαβε τη χρηματοδότηση των εργασιών, έδωσε το όνομά της στην πίστα και από το 2014 είναι παρούσα στο καλαντάρι.
Για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο πρώτος αγώνας έγινε εκεί το 1970 με νικητή τον Jacky Ickx με Ferrari.

Το πρόγραμμα του τριημέρου

Παρασκευή 28 Ιουνίου
FP1: 12:00-13:30
FP2: 16:00-17:30

Σάββατο 29 Ιουνίου
FP3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 30 Ιουνίου
Αγώνας: 16:10

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube