GP Αυστρίας: Εκπληκτική εμφάνιση και νίκη Verstappen “εντός έδρας”

GP Αυστρίας: Εκπληκτική εμφάνιση και νίκη Verstappen “εντός έδρας”

Εξαιρετικός αγώνας στην Αυστρία με μονομαχία από άλλες εποχές. 

Ο Max Verstappen μπορεί να έκανε τη χειρότερη εκκίνηση αλλά στη συνέχεια έκανε τον καλύτερο αγώνα, αποζημιώνοντας τους χιλιάδες φίλους του που είχαν κατακλύσει την πίστα της Red Bull στην Αυστρία και πήρε μια εκπληκτική νίκη. 

Η μάχη που έδωσε μάλιστα στους τελευταίους γύρους με τον Leclerc είναι μια μάχη από το μέλλον, αφού οι δύο οδηγοί είναι το “αύριο” της F1. 

Ωστόσο, η επαφή που είχαν οι δύο οδηγοί στη φάση που ο Ολλανδός πέρασε τον Μονεγάσκο μπήκε στο μικροσκόπιο των αγωνοδικών με τον οδηγό της Red Bull να δηλώνει πως έτσι είναι οι αγώνες και τον οδηγό της Ferrari να δείχνει εμφανώς χολωμένος από την εξέλιξη και να μην μπαίνει επιδεικτικά στο παιχνίδι με τις σαμπάνιες στο βάθρο. 

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Leclerc κρατήθηκε μπροστά και ο Max έχασε 5 θέσεις. O Norris πέρασε για ίγο στην 3η θέση έως ότου τον πέρασαν οι Hamilton και Raikkonen. Θέσεις κάρδισε και ο Vettel που βρέθηκε πέμπτος. 

Στο μεταξύ ο Verstappen πάλευε να ανακτήσει τις θέσεις που έχασε με τις αλλαγές θέσεων να παίζουν συνεχώς στην πρώτη δεκάδα στη διάρκεια των αρχικών γύρων, ενώ και οι δύο Mercedes εμφανίζονταν να είναι πιο αργές από τις Ferrari περίπου μισό δευτερόλεπτο στον γύρο.

Πρώτοι για αλλαγή ελαστικών μπήκαν οι Bottas και Vettel που διάλεξαν τη σκληρή γόμα, με τη Ferrari να είναι απροετοίμαστη και να χάνει πολύτιμο χρόνο στα πιτ. Λίγο αργότερο σκληρή γόμα φόρεσε και ο Leclerc. Στην πίστα έμειναν οι Hamilton και Verstappen προσπαθώντας να ανοίξουν τη διαφορά από τους υπόλοιπους και να μπουν αργότερα για αλλαγή ελαστικών έτσι ώστε να έχουν πιο φρέσκα λάστιχα για τη μάχη που θα ακολουθούσε. 

Ο Hamilton στο πιτ στοπ άλλαξε και εμπρός πτέρυγα που την είχε τραυματίσει σε ένα από τα πολλά περάσματά του πάνω από τα κερμπ, ενώ ο Verstappen φόρεσε και αυτός την σκληρή όταν μπήκε στα πιτ. 

Κάπως έτσι η σειρά μετά την ολοκλήρωση των πιτ στοπ ήταν Leclerc, Bottas, Vettel, Verstappen με τον Ολλανδό να πετάει με πλέον με τα νέα του ελαστικά, γράφοντας κορυφαίους χρόνους. Ο Max αφού πέρασε τον Γερμανό έβαλε στόχο τον Bottas τον οποίο έφτασε και πέρασε πολύ πιο εύκολα από το αναμενόμενο. Ο Ολλανδός βρέθηκε 15 γύρους πριν την καρό σημαία στη θέση από όπου ξεκίνησε και έβαλε πλώρη για την πρώτη θέση. Οσο περνούσε ο χρόνος τόσο μειωνόταν η διαφορά των δυο τους, για να φτάσουμε λίγο πριν το τέλος όπου μετά από εκπληκτικξή μάχη με τον Μονεγάσκο πέρασε πρώτος. Λίγο πίσω ο Vettel περνούσε τον Hamilton και ανέβαινε στην 4η θέση. 

Ετσι ο Verstappen πανηγύρισε μια ακόμη νίκη στην έδρα της Red Bull την οποία κατά γενική ομολογία πήρε επάξια. Απομένει να δούμε την άποψη των αγωνοδικών… 

aust

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube