Γιατί πήγε ο Kimi στη Sauber

Γιατί πήγε ο Kimi στη Sauber

Ο μάνατζερ του Φινλανδού εξηγεί την απόφαση του Raikkonen να πάει σε μια ομάδα με την οποία δεν θα μπορεί να διεκδικήσει νίκες.

Ο μάνατζερ του Kimi Raikkonen, ο Steve Robertson, λέει ότι ο Φινλανδός οδηγός είναι έτοιμος να αγωνιστεί με τη Sauber την επόμενη σεζόν και δεν είχε καμία πρόθεση να αποσυρθεί από τη Formula 1, εξαιτίας του γεγονότος ότι αποχώρησε από τη Ferrari.

Ο Raikkonen, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Suaber, ομάδα η οποία δεν του είναι άγνωστη, αφού από αυτήν ξεκίνησε το 2001 την καριέρα του το 2001.
Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως ο Raikkonen δεν θα ήθελε να ενταχθεί σε άλλη ομάδα αν έφευγε από τη Ferrari, αλλά εξηγώντας την απόφαση να πάει στη Sauber, ο Robertson δήλωσε ότι το πάθος του παγκόσμιου πρωταθλητή για την F1, δεν τον αφήνουν να αποχωρήσει από τις πίστες ή να δοκιμάσει την τύχη του σε κάποια άλλη μορφή αγώνων.

«Ο Kimi θέλει να οδηγήσει F1, αυτό είναι που αγαπά», δήλωσε ο Robertson.
«Πολλοί εκπλήσσονται επειδή οδήγησε για τη Ferrari για τόσα χρόνια και κάποιος άλλος στη θέση του θα αποσύρονταν και θα καθόταν στο γιότ να απολαμβάνει τη ζωή του. Αυτό δεν ισχύει για τον Kimi που θέλει να οδηγεί Formula 1. Aν δεν έκανε αυτό θα ήθελε να μοτοκρός, αλλά η F1 είναι γι 'αυτόν».
Έτσι, μόλις μάθαμε ότι δεν θα οδηγεί πλέον για τη Ferrari, ήθελε να βρει θέση σε μια άλλη ομάδα, λέει ο Robertson. Πρέπει επίσης να δούμε τι θα γίνει με τη Sauber. Η ομάδα έχει ήδη υποστηρικτές και τώρα πήραν έναν οδηγό πρώτης κατηγορίας, έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, κάτι που δείχνει την πρόθεσή τους για το πού θέλουν να πάνε.  

Ο Robertson πιστεύει ότι ο Kimi δεν θα απογοητευτεί από το γεγονός ότι θα έχει ένα αυτοκίνητο που δεν θα είναι ικανό να διεκδικήσει νίκες. Είναι ρεαλιστής, ξέρει ακριβώς σε ποια ομάδα πάει και το κάνει γιατί αισθάνεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξή της.
Είναι βέβαιο ότι η συνεισφορά του θα είναι μεγάλη στην ανάπτυξη της ομάδας, κατέληξε, διότι έχει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία γι’ αυτό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube