Για να μην αφήσεις πίσω το ποδήλατο στις διακοπές

Για να μην αφήσεις πίσω το ποδήλατο στις διακοπές

Όσοι αγαπάτε το «πετάλι» και δεν θέλετε να το αποχωριστείτε στις διακοπές σας, οι ειδικές σχάρες ποδηλάτου εξασφαλίζουν ότι θα μεταφέρετε το ποδήλατο στον προορισμό σας με άνεση και ασφάλεια.

Είτε πρόκειται για μικρά είτε μεγάλα παιδιά, στην εποχή μας είναι μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που δεν θέλουν να αποχωριστούν το ποδήλατό τους στις καλοκαιρινές διακοπές. Και αν σκέφτεστε να προστεθείτε και εσείς σε αυτό το κλαμπ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λόγω του ακανόνιστου σχήματός τους, η χρήση σχάρας για τη μεταφορά ενός ή περισσότερων ποδηλάτων είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Ανεξάρτητα από τον αν θέλετε να μεταφέρετε ένα, δύο ή και τρία ποδήλατα, η σχάρα πρέπει να παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια και γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν διάφοροι τύποι. Αυτές που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνες που χρησιμοποιούν γάντζους και ιμάντες και σε αυτές που στηρίζονται στον κοτσαδόρο. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν επηρεάζουν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου σε μεγάλο βαθμό, άρα και την κατανάλωση και έχουν και πιο εύκολη φόρτωση.

Αν προτιμήσετε να τοποθετήσετε το ποδήλατο στο πίσω μέρος του οχήματος (είτε με τη λύση των γάντζων-ιμάντων είτε στηρίζοντας τη βάση στον κοτσαδόρο), διασφαλίστε ότι η πινακίδα του αυτοκινήτου είναι εμφανής και ότι καλό είναι οι τροχοί του ποδηλάτου να ασφαλιστούν ώστε να μη γυρίζουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Autoplus

Η άλλη λύση είναι η σχάρα οροφής με τον κλασικό τύπο, όπου το ποδήλατο τοποθετείτε επάνω σε ειδική ράγα στην οροφή και μια μπάρα «γραπώνει» το ποδήλατο από το λαιμό, ασφαλίζοντάς το σταθερά.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Autoplus και στα φυσικά καταστήματα μπορείτε να δείτε όλη την γκάμα της σε μπαγκαζιέρες οροφής και σχάρες ή βάσεις ποδηλάτων. Και μην ξεχνάτε ότι στα καταστήματα της Autoplus φροντίζουν έτσι ώστε η πρώτη τοποθέτηση να γίνεται επί τόπου στο μαγαζί, για να γίνει σωστά αλλά και για να δείξουν-εκπαιδεύσουν τον πελάτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube